Miért van ennyi - , a fogaira igénytelen ember?
Gyakran tapasztalom, hogy az emberek jó része nem törődik a fogaival.
Nem egyszer ér kellemetlen meglepetés, mikor meglátok egy szép, látszólag igényes lányt: műköröm, jó illat, drága, szép ruha.
Erre elkezd mosolyogni, és meglepődve nézem, hogy a fogai sárgák, lepedékesek vagy látható több szívás foga.
Persze, férfiaknál is gyakran tapasztalom ugyanezt. Menő verda, jól beállított haj, a kötelező "fuksz" a nyakában.
Aztán, az illető is megvillantja a fogait, és értetlenkedve nézem, hogy az autóra nem sajnálja a százezreket, de a fogaira a töredék ennyi pénzt igen...
A legdurvább az, amikor vezető beosztású embereknél tapasztalom ugyanezt... 15 - 20 milliós álomautó, méregdrága öltöny, cipő, miegymás... Erre a fogai lepedékesek és olyan sárgák, mint a narancs...
Az ember millió közeli pénzt megkeres havonta, mégis ilyen igénytelen...
A legmeglepőbb mégis az számomra az ilyen emberekkel kapcsolatban, hogy látszólag nem is zavarja őket ez az alapvető igényességi forma hiánya. Bátran mosolyognak, nevetnek, nem szégyellve a fogaikat...
Értem én, hogy a magánfogászat drága, az állami fogorvosok meg mogorvák, hanyagul dolgoznak.
De, ha az ember egyszer rendbehozza a fogait, akkor már nem kell évente súlyos tízezreket elkölteni a fogaira!
Persze, tudom, hogy a verda menő színűre festése, a drága "fuksz" meg a Nike cipő is fontos...
De, akkor is... Hogy nem zavarja ez az igénytelenség az ilyen embereket...? Számomra, az egyik legfontosabb dolog egy másik ember igényességének megítéléséről a fogai ápoltsága!
Én is magánfogászatra járok, mert az állami fogászaton szinte csak "sintérmunkát" tapasztaltam... Egyszer megcsináltattam a rossz fogaimat, azóta csak évente egyszer járok fogkő leszedésre.
Nálam finnyásabb és igényesebb embert nem nagyon találsz (már amennyire a pénzem engedi). De a fogorvostól rettegek. Persze mardos is miatta a bűntudat. Mennék is meg nem is...
Sok rossz élményem volt már orvosokkal gyerekkoromban, elég volt. Tudok magán fogorvost, aki elvileg nagyon mgyes, de biztos nagyon sokba kerülne. A körzetim meg egy vén pancser. Mindenki óva int tőle. Tehát marad a maszek, ami biztos nagyon drága lesz, max apránként esetleg rendbe tudnám hozatni, bár munkamellett erre is időt szánni szintén necces kicsit.
Nos, a rokonom ilyen, mint te, hogy folyton mások seggébe, szájába is belenéz, hogy vajon mi van bent? Aztán sápitozik, hogy "miiikooor csináltatod már meg a fogad?" Majd, ha kifizeted! Mondtam én, azóta nem jön elő a hülye témájával. Nem mintha az ő foga szép lenne.
De eskü elmegyek a fogorvoshoz, ha kifizeted!
"Nincs rá időm, mert sokan dolgozom!"... De a telefon nyomkodásra, a közösségi oldalakon való "lógásra" mindig van idő...
Azért azon el kéne gondolkodni, hogyha valaki nem törődik a fogaival, később nem lesz egy foga sem, és a joghurtot kívül mást nagyon nem fog tudni megenni...
Jó is lenne, ha fogorvos lennék!😀 Nem lennének anyagi gondjaim!
Nyilván, ha valakinek enyhén sárgák a fogai, az még nem baj.
Volt egy főnököm, aki 60 feletti nő.
Porsche Cayennel jár. Mindig elegánsan kiöltözik. De a fogai meg nagyon sárgák, lepedékesek...
Ez azért már nem semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!