Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális hogy édesapám ilyen...

Normális hogy édesapám ilyen érdektelen velem szemben?

Figyelt kérdés
Mostanában egy csomó dolog összejött ez egyetemen. Megnyertem egy fontos pályázatot a munkammal, amit komoly zsűrik bíráltak el és ez a jövőmre nézve nagyon nagy hatással is lehet, illetve a tanulmányi ösztöndíj is sikerült előző felevben. Ennek ellenére apám teljesen érdektelen ezzel szemben. Senkinek a családból egy szót nem említett arról hogy én a palyamunkammal nyertem volna vagy valami, pedig nagybátyám is szokott mesélni, ha az ő lánya ér el valamit. Illetve a levelemet sem olvasta el, amiben tájékoztattak a felvételről. Online, messengeren keresztül írt egy soros gratulációt és ennyi. Nem kell ömlengeni rólam de ilyen alap dolgok jobban estek volna a személytelen üzenetnel.

2021. júl. 11. 06:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös úgy nem szeretem az ilyen besavanyodott életunt embereket akik semminek nem tudnak örülni:)
2021. júl. 12. 13:49
 12/15 anonim ***** válasza:
24%

#11: Aztán miből jött le neked, hogy be lennék savanyodva, vagy éppen életunt lennék? :D

Mert látom, tudom, hogy működik egy kívülálló, ha a szakmai sikerek finomságairól van szó?

Én kérek elnézést, hogy segítettem, de tényleg.

Egyébként minek kellett volna örülnöm szerinted? Tényleg érdekel

2021. júl. 13. 06:47
 13/15 A kérdező kommentje:

,,Én már vezető vagyok mégse ömleng senki rólam''

Például amikor írtad ezt ebből egy kis egocentrikus, kérkedő hangnem jött át számomra kb ami akár így is hangozhatna: én már bezzeg vezető vagyok. Nekem úgy tűnt az írásodból, hogy te a kisebb személyes sikereidnek nem örülsz, amiken keresztül fokozatosan eljuthatsz a pályád csúcsára, hanem csak rögtön óriási eredményekben gondolkodsz, mint például vezetőnek lenni. De nyilvánvalóan nem rögtön leszel az, odáig is, hogy eljuss egy csomó dolggal kell megküzdened. Gondolj vissza pl egy 15-20 évvel ezelőttre, amikor még te is például kezdő lehettél a saját szakmádban, vagy egyetemista voltál és azt vártad, hogy végre saját lábra állhass... Akkor is így gondolkodtál nem értékelted a kisebb sikereidet?

2021. júl. 13. 09:49
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a kérdezőnek #11-essel kapcsolatban. Lehet nem olyan nagy dolog egy kisebb siker. De számomra amikor megnyertem egy iskolai versenyt például általános iskolában és láttam szüleim arcán az örömöt, olyan ösztönző hatással volt rám, hogy javarészt ez motivált, hogy a szüleimet büszkévé tehessem és emiatt van most egy elismert munkám. Egy családban ez teljesen általános, normális lenne, hogy a szülők valamiféle érdeklődést mutassanak gyerekei sikerei iránt, még akkor is ha ők nem értenek gyermekük szakterületéhez. Úgyhogy igenis kedves #11-es egy egyetemi projekt feladatnak is lehet nagy jelentősége az ember motivációja szempontjából.
2021. júl. 13. 11:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Lehet ez csak egy részeredmény a sikerhez, és nem is olyan jelentős, de motiválttá tesz és a későbbiekben az ilyen apró sikerek miatt érsz el nagyobb dolgokat is.
2021. júl. 13. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!