Szerintetek melyik a legmenőbb MBTI karakter? Melyik tulajdonságát tartjátok a legtöbbre?
infj vagyok
kedves vagyok, de nagyon zárkózott, kreatív, de lusta, és hatalmas az igazságérzetem
INTJ vagyok.
Hát az istj szimpatikus nekem nagyon, mert nyugodt, kiegyensúlyozott.
Nem tudnék egy típus kiemelni, mint legmenőbb. Minden típus másért egyedi, és másért menő a maga módján. De én személyesen az INFJ-ket és az INTP-ket kedvelem nagyon.
Én ENTP vagyok.
Elég kiszámíthatatlannak mondanám magam. Vagy szeretsz, vagy utálsz. Nem vagyok egy szívtelen szörnyeteg, inkább azt mondanám, hogy szelektíven kedves. :D
Környezetem visszajelzései szerint jó a humorérzékem. Kreatív vagyok, de a dolgok megvalósítása gyakorlati téren nem az erősségem. Ha valamiben hiszek, valamit szeretek, akkor azért kiállok, és megvédem. Szeretem, ha én irányítok, viszont nem szeretem azt, ha mindenki az irányításom alatt "szubmisszív". Szeretem az érdekes témákat, egy idegennel is képes vagyok elbeszélgetni bármiről. (Bár azt szomorúan realizáltam, hogy általában nem a kvantumfizikával és pszichológiával szeretnek kezdeni egy beszélgetést :'D) Elég szétszórt vagyok, kicsit a káoszban érzem jól magam. :D
Olvasott vagyok a témában és magamnak meg sok barátomnak is megcsináltam/megcsináltuk több féle tesztet, akivel lehetett azokkal nem csak az MBTI teszteket, hanem közvetlenül kognitív funkciókat vizsgáló (azok mennyire dominánsan működő) "féléket" is.
Úgy érzem, hogy jól "olvasom" az embereket és már egy ideje nagyon jók az élőben megismert személyek utáni következtetéseim is. Bele szoktam 95%+ találni a típusokba. :)
Viszont leszögezem, hogy ez inkább ilyen "fun" kategória nálam. Alapnak nem rossz ez az egész, de egy ember személyisége sokkal összetettebb és mélyebb 16 meghatározott típusnál. (Jó tudom, ehhez még jöhet variációként az asszertív és turbulens is) :)
'Naszóval az eredeti kérdésre a válaszom, nem tudom meghatározni mi melyik menő, mert szerintem minden típus "menő" a maga szintjén. És hála az égnek mások vagyunk, szóval vkinek lehet menőnek fog tűnni az egyik típus tulajdonsága, vkinek meg nem. :P
Rám jellemző gyakorlatilag az összes ENFP klisé.
https://www.youtube.com/watch?v=EaMIWiY1a5A
Innen talán a nyolcaska nem annyira jellemző rám, de a többit simán vállalom és megvolt a feedback már többszőr az ismerőseim/barátaim irányából is. :D
Ja és még1! Sosem fogom elfogadni, hogy az MBTI szerint ENFP vagyok, szerintem csak egy eléggé nyitott INFP vagyok, így érzem. 🙃
"Ja és még1! Sosem fogom elfogadni, hogy az MBTI szerint ENFP vagyok, szerintem csak egy eléggé nyitott INFP vagyok, így érzem. 🙃"
Nekem INFP barátnőm volt, és mindig INFP lányok tapadtak hozzám, ezért megtanultam az írásuk érzését is beazonosítani. Te tuti ENFP vagy a szememben.
ISTJ vagyok de szerintem lehető legszarabb, bárki aki az akar lenni az egy idióta. ENFP vagy INTP jól néz ki. INTP(talan meg intj is amgy) jó lenne barátnak a filozófus, kreatív, nyitott ember vele bármirol lehetne beszelni. ENFP tetszik mert pont a tulajdonsagok amik hiányoznak nekem - extorvertált, társaságkedvelo, kreativ, érzelmes neki megvan
Istjként praktikus,logikus, rendezett, komoly vagyok. Nagyon rutinos vagyok, nehéz kijönni a dobozomból. És nem vagyok kreatív ami nagyon fáj. Ja és nem vagyok érzelmes ahogy mondtam.
5: Tudom, én is csak lázadok ellene. :P
Engem baromira felpörget a társas szocializáció. Nem sz*rom össze magamat, ha megpittyen a telefonom.
Nem vagyok netfüggő, nekem csak egy eszköz a mobil+net arra, hogy ne merüljek le nagyon. Mivel ma már a régi kapcsolatok is távolság szintjén eltávolodtak egymástól, stb.
tl;dr: Tök jó lehetőség és nagyon örülök neki, hogy használhatom arra, hogy kommunikáljak másik emberrel. :)
(42 éves vagyok, még gyerekkoromban ilyen lehetőség maximum vezetékes telefon szintjén volt, ha távol esett a két fél egymástól és nem tudtak találkozni, ugye.)
Most randidetoxon vagyok már egy ideje, de érdekes, hogy én meg akivel taliztam, 10 nőből 7 INFJ, 2 ESFJ és egy ISFJ volt. Kb ilyen arány volt. Bevonzás? 🙃
6: Fel a fejjel!
Tök cool képességek ezek. Ne tudd meg, hogy ha a fejem meg a többi részem nem lenne a testemhez kapcsolva, akkor már rég elhagytam volna azokat. 😅 Mindég van valami, amit elkótyavetyélek... Lista? Az mi? Ma voltam bent Fváron és mivel ott van hozzám legközelebb Tes*o, csak alomért szoktam bemenni a cicónak (az tökre bevált!)... Hát csak összeszedtem 10K-t... Még a pénztáros hölgynek is mondtam mosolyogva, hogy tök jó, hogy csak alomért jöttem be... KÁOSZ. :D
Hála az égnek logikai dolgokban eléggé jó vagyok, matek is elég jól ment világ életemben.
Pont ezért mondom, hogy ezek a "keretek" csak alapnak jók. Nem szabad bedeterminálnia magát az embernek. :)
Óriási ENFP... Random támogatás, önéletrajz megosztás, lelkesedés.
Ah mondtam.
ISTP vagyok. Hasznos ember, mert nagyon könnyen átlátom a folyamatokat, a világ működését, stb. Sok ember életét teszem könnyebbé. De társaság az nagy teher. Most kisarkítom - én nem szeretem az embereket, és ők sem engem. És a legrosszabb, hogy ez nekem így nem rossz... olyan simán gázolok át emberek lelkén.. és bűntudatom sincs. Zavar, mert nem ilyen ember szeretnék lenni, de közben meg nem tudok változtatni rajta, mert ez személyiség. Nem viselkedésminta, nem átírható... velem született, és utálom.
Nem jó ez, nem tetszik, hogy ilyen vagyok. Ha lehetne választani, akkor én egy barátságos, szétszort extrovertált lennék.
Nem tudom MBTI-ban hogyan hívják, de vérmérsékletiben a szangvinikus. Megpróbálom kikeresni:
ESFP talán, akire gondolok... benne van a legtöbb olyan tulajdonság, amit én idealizálok.
A lényeg, hogy ilyen társaság közepe, mindenkit vidámságra derít, mindenkiről tud, de senkit nem ismer, mégis mindenkihez van pár jó kulcsszava, amitől minden jó lesz. Támogató. Saját életét is jól-közepesen egyengeti, és szeret mindenbe belekezdeni (lelkes), bár befejezni nagyon ritkán sikerül bármit... de mivel ott a sok ismerős, ezért ők segítenek. És végül buli minden. Ilyen ember lennék legszívesebben. Akinek minden hétre jutnak dolgok, amire emlékezhet. Energikus, pörgős, empatikus, emberbarát, nyitott a világra.
Páromnak is ilyet választanék. De persze ez nem így megy, a szerelem nem így működik 😃 irigylem az ilyen embereket, és mindig felnézek rájuk. Régen mindig rájuk tapadtam, és energiavámpírkodtam rajtuk, amit már ők sem bírtak, ellöktek maguktól. Szóval ja, nagyon vonzanak, és nyilván én is megtanultam idővel, hogy ők függetlenek, és nincsenek tipikus „legjobb barátaik”, így nem „sajátíthatom ki” őket magamnak, még akkor sem ha ők amúgy „adoptáltak” barátjuknak 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!