Miért gyújtasz rá tömegben?
Nem tudom, én is dohányzom, de próbálok úgy élni, hogy másokra is tekintettel legyek. Ha rá akarok gyújtani akkor félreállok, nem pöckölöm a csikket el az utcán hanem elnyomom stb.
Az utca nem a nemdohányzóké vagy a dohányzóké, hanem meg kellene próbálni valamennyire mindenkinek tekintettel lenni a másikra.
Én dohányosként is utálom, ha valaki a pofámba fújja a füstöt.
Köszönöm a válaszokat :)
Igen a csikkeldobás még ami feltud bosszantani, főleg ha pár méterre ott a kuka. Régen egyébként én is dohányoztam, de mindig odafigyeltem a környezetemre. Kellene valami dohányzás etikett...:D De amíg a legtöbb ember csak azzal van elfoglalva, neki mihez van joga és nem vesz figyelembe senki mást, addig sajnos ez lesz.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Ajánlom figyelmedbe. Ilyen a mentalitás kb.
Egyébként én is cigiztem rég, most nem vetem meg néha a szivart, de sosem jut eszembe mások kárára füstölni.
Nem tudom, én alkalmi dohányos vagyok, szóval engem nem sürget a függőség. Én speciel ha nem is mások miatt, de magam miatt sem kezdek el a tömeg közepén cigizni. Most ott lökdösődik a tömeg, a retek akár ott szenvedni a gyújtóval, tök kínos.
Mondjuk nálam sokszor van olyan, hogy otthon vagyok egyedül, eszembe jut, hogy hmm, de rágyújtanék, aztán beugrik, hogy de ki kéne menni az udvarra, mert nem akarom, hogy a háznak olyan szaga legyen, a wc-be meg undorító lenne, és aztán rendszeresen lusta vagyok kimenni az udvarra, ha hideg van azért, ha meleg van azért, meg amúgy is milyen messze van, és végül nem gyújtok rá inkább, van hogy hónapokig. Koliban (gimnázium) meg nem cigizek a koli elől, mert akkor megvonják az étkezési támogatást, messzebbre elmenni egyedül nincs kedvem, ha meg másokkal megyek, akkor az van, hogy az a társaságom egyáltalán nem dohányzik, egyedül meg nem akarok, mert mást zavarhat.
Na most aki függő az nem ilyen. Az ott fogja csinálni, ahol rájön.
17! Egyik rokonom sosem dohányzott, mégis elvitte a tüdőrák. Gondolom nemcsak a bagó az oka, hanem a kellemes belvárosi levegő is és a gyárak is, plusz egyéb dolgok.
Szóval csak óvatosan a kívánságokkal, nehogy téged vigyen el nemdohányzóként a tüdőrák vagy valamelyik családtagod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!