Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan ember aki továbbra...

Van olyan ember aki továbbra is hordja majd a maszkot olyan helyen, ahol a törvények/előírások szerint már nem kéne?

Figyelt kérdés
Ha igen hol és miért? Mi szól mellette?

2021. júl. 5. 12:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
22%

Emberek közt dolgozom, gyalog járok mindenhova, járok bevásárolni, postára (tehát az általad említett gócpontokra) és mégse lettem beteg és a covid cirkusz előtt se, mikor nem kellett maszkot hordani ilyen helyeken. Nyáron meg a strandra járok, ahol tömeg van.

Tudod, csak az lesz beteg, aki arra fogékony. Egy masszív immunrendszerrel, lelkiekben erős ember nem lesz beteg, még ha rá köhögnek se.

Pl., saját tapasztalat:

- mikor fősulin kollégista voltam a fél koli kidőlt, mert beteg volt, én meg a betegek között járkáltam mégse lettem beteg. (Testileg és lelkileg is erős, egészséges voltam.)

- Mikor 2017-ben meghalt anyukám, a legelső karácsony, ami nélküle telt (nálunk a karácsony volt a legszebb ünnep és az év fénypontja), azonnal beteg lettem, hisz lelkiekben ez nagyon megviselt, pedig ugyanúgy egészségesen étkeztem. (Lelkileg nagyon gyenge voltam, testileg viszont egészséges. De a lelki tényező megbetegítette a testet.)

Ennyit arról, hogy ki mikor lesz beteg. Ha gyenge az immunrendszered beteg leszel, ha nem, akkor maradsz egészséges.

2021. júl. 5. 14:46
 22/27 anonim ***** válasza:
84%

A tény az tény marad, Covidtól függetlenül vannak fertőző és egyéb betegségek, amik ellen persze lehet védekezni aktív/passzív módszerekkel.

Nyilván te vagy Superman, és rajtad még a kriptonit sem fog ki.

Viszont a világon nem csak te létezel és az emberiség további 99,99%-ra igaz marad, hogy védekeznie kell a betegségek ellen.

Sapkát sem mindenki vesz fel télen vagy nyáron a tűző napon, mégis a többségnek segít ha nem csupasz fejjel járkál.

Nyilván mindenki tud "bezzeg én" példákat hozni. A 2x3 sávos Üllői úton is van aki körülnézés nélkül átszalad, ettől még ugyanúgy veszélyes marad.

Na meg pont ez a gond, hogy nem csak az lesz beteg aki "arra fogékony" hanem ugyanúgy kockázatnak van kitéve az is aki nem fogékony egy betegségre.

Főleg igaz ez egy új és agresszívan terjedő valószínűleg mesterséges vírusnál, ahol pont nem tudható, kinél milyen reakciót fog kiváltani.

Ezzel nem azt mondom, hogy én "vírus rettegő" vagyok, azt sem mondom, hogy maga a vírus kamu. Bár szerintem lehetett volna ezt az egész helyzetet ésszel, inkább "monitorozva" figyelni az össze vissza nyitunk-zárunk helyett amivel pont az ellenkezőjét érik el és össze csődítik a tömeget.

És magával a mondanivalóddal alapvetően egyet tudok érteni, tény, hogy kell(ene) az erős immunrendszer, egészséges életmód, testmozgás. De valahol a ló túloldalára sem szabad átesni.

2021. júl. 5. 15:49
 23/27 anonim ***** válasza:
31%
Szerinted a jarvany egy dagadt dakota rendeleteihez igazodik? Ennyire korlatolt vagy? Legalabb az ne erdekeljen, ha mas hordja, ha mar neked megengedtek, hogy letold a pofadrol.
2021. júl. 5. 19:22
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
21. Na végre!! Végre megtudtál fogalmazni egy olyan szöveget, amiket egy kulturlény szokott megírni, ha a véleményét fejti ki. Eltekintve, h eddig minden szavad f*sszá
2021. júl. 5. 19:56
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
g.
2021. júl. 5. 19:57
 26/27 anonim ***** válasza:

Én abban egyet tudok érteni 21-essel, hogy szükséges az erős immunrendszer és annak feljesztése is.

Ilyen szempontból számomra is mindig vicces volt, amikor valaki papol a vírusról, közben meg éppen vásárolja a chipset, kólát meg a cigit.

És abban is igaza van, hogy meglátszik ki a "birkák" hiszen pont azokban látom a legnagyobb birkákat, akik eddig papoltak hogy járvány, meg kell a maszk, és büszkén hirdették, hogy ők "tesznek a vírus megelőzéséért". Aztán pont ezek az emberek akik elsőre eldobták a maszkot és még meg is szólnak, hogy miért veszed fel, hiszen "már nem kell". Engem ez a fajta gondolkodás borzaszt el.

Én amúgy amondó vagyok, influenzás, beteges szezonban alapból illene viselni, főleg annak aki tudja, hogy éppen beteg. És ez Covidtól független. Boltban, tömegközlekedésen sosem ártana, hiszen zárt tér, ki tudja kikkel összezárva.

ÉS az tény, és egyetértek 21-el, hogy az immunrendszer az egyik legfontosabb. Pont ezért voltak viccesek a "maradjá otthon" intézkedések, meg az amikor lezárták az erdőket, kirándulóhelyeket, miközben valahol a legfontosabb a friss levegő, mozgás és egyebek.

Szóval amondó vagyok, valahol az embernek illene végre valóban felelősen viselkednie. Ennek megfelelően akár maszkot viselni akár tenni az önmaga erősítéséért.

Illetve tanulni az elmúltakból. Mert azt látom, hogy nem tanult senki. Eddig azért szóltak megg valakit, ha nem volt rajta maszk. Papoltak a fontosságról, meg miattad leszünk Olaszországot skandáltak. Most meg akkor néznek hülyének ha felveszed a maszkot és ugyanúgy kinéznek miközben előtte pont ők mondták, mennyire kell.

Sajnos az emberi butaság ami ellen semmi nem véd, se maszk, se immunredszer.

2021. júl. 5. 20:38
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Amikor kötelező volt se hordtam
2021. júl. 8. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!