A magyarok mikor fogják levetkőzni ezt a proli kelet európai mentalitást?
Ha kimész külföldre nyaralni, egyből levágni hogy kik a magyarok.
Az öltözködés, viselkedés, stílus…
Tisztelet a kivételnek.
Úgy érted, hogy amelyik hangos és lop? Láttam már ilyet is, meg olyat, akikről nem gondoltam, hogy magyarok, amíg nem hallottam őket beszélni.
De amúgy mi ez a "prolizás"?
A ,,proli mentalitás" egyáltalán nem magyar vagy keleti sajátosság.
Még a nagy pocsolya túlpartján is jelen van, ott ,,crab mentality"-nek nevezik. Az USA szegényebb környékein is nagyon tipikus a ,,dögöljön meg a szomszéd tehene" gondolkodás. Ha valaki elhagyja a gettót és kezd valamit az életével az ottmaradt társai azonnal elkezdik savazni, árulónak kiálltják ki és elhordják mindennek, irigykednek rá. Nálunk is ilyenkor egyből elkezdik, hogy tuti sikkasztot, bűnözött, valaki fejesnek a rokona, lesz*pott valakit pénzért stb.
Magyarországon annyiban másabb, hogy a kommunisták(proletár diktatúra) és jelenleg az Orbán banda pluszban ráerősítenek erre. A társadalomban lévő jelentős vagyoni szakadékok sem hasznalnak. Így aztán nem tagadom, hogy nálunk erősebben jelen van ez mint a legtöbb másik országban, de közel sem hungarikum.
Egyébként meg része lehet a proli mentalitásnak az is, ha valaki úgy prolizik, hogy nem ismeri a szó jelentését, és feltűnően sokat panaszkodik a honfitátsai prolisága miatt.
Szerintem soha, bár a 40 alattiak között azért már van egy értelmesebb, toleránsabb...
Szerintem, hogy milyen az átlag magyar, nagyon jól bemutatja pl. a 8-as vagy 12-es :D
Az átlag magyar iylen beképzelt, hisztis, kifogáskereső, gyerekes ember. Nem véletlen, hogy 11 éve tétlenül nézik orbánék ámokfutását ez a szolgalelkű, nem túl intelligens népség.
Ami még nagyon feltűnő, ha egy külföldi utána magyarral beszélsz, hogy a magyar jóval beképzeltebb, és nem ismeri a határokat (itt is volt, aki egyből külföldre akarta zavarni a kérdezőt :D), valamitn borzasztóan túlbecsüli a saját képességeit:
Magyarországon sokszor teljesen átlagos képességű átlagos munkát végző proletárok is akkora önbizalommal ontják a tanácsokat, h hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!