Szerintetek azok akik csak a komolyzenét szeretik és a könnyűzenét lefújozzák azok sznobok?
Figyelt kérdés
2021. júl. 2. 12:15
1/10 anonim válasza:
Vagy sznobok, vagy csak simán ilyen az ízlésük és az tetszik nekik.
2/10 Mojjo válasza:
Itt ez részletesen ki lett tárgyalva:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszet..
3/10 anonim válasza:
A mai napig vannak olyanok, akiknek ha egy csepp elektronika is van egy dalban, akkor az már nem mondható zenének.
4/10 anonim válasza:
Nem feltétlenül, van, aki egyszerűen azt szereti. Miért elképzelhetetlen?
5/10 Mojjo válasza:
@4: Vannak. Én is. De szerintem, főleg általánosságban, ezek az emberek nem fogják lefujjozni a könnyűzenét - az alapvető intelligencia, hogy felismerjük, mi a szubjektív ízlésünk és mi egy objektív megítélés, és a kettőt ne keverjük össze. Egy teljes műfajt, sőt, műfajok gyűjtőjét meg objektíven értelemszerűen nem lehet minősíteni. Így aki fujjog, az vagy hülye, vagy sznob. Vagy mindkettő.
6/10 anonim válasza:
Ha az illető 86 éves, akkor nem sznobság.
7/10 anonim válasza:
Rengeteg komolyzenét ismerek, szeretek, hallgatok, főként a Bartók rádiót szoktam, mert megnyugtat munka közben.
Viszont kismillió más fajta irányzat van, amit szintén meghallgatok.
Aki csakis a komolyzenét tartja zenének, annak kezébe nyomnék egy 800 csatornás, programozható, kismillió hangefekttel bíró emulátort, szintetizátort, és csináljon vele egy zenét...
De volt, hogy megkaptam, hogy mondtam tetszik a komolyzene, ismerem az előadót, művet, hogy akkor: és milyen hangszeren játszok?
Mert ha nem játszok, akkor hogyan érthetem ezt a zenét?
Na ez az, akiket sznobnak nevezek.
9/10 anonim válasza:
Nem minden esetben, bár aki ilyenbe belefutottam eddig, azok mind azok voltak. Szerintem az, hogy valaki "lefújjoz" egy olyan zenét ami neki nem az ízlése, és objektíven sz*rnak tartja, az alapból kissé elitista. De nem csak a komolyzene hallgatók között van ilyen, szerintem ez nem azon múlik :)
10/10 anonim válasza:
Ilyen emberek nincsenek, ahogy leirod. Maximum olyan, aki a hiphop zenetol elhanyna magat, de ez a lesarkitas nem all. Hacsak nem egy budosparaszt nekiall kulturember lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!