Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a fenét képzelnek magukról...

Mi a fenét képzelnek magukról emberek? Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval, körmös vagyok, nincs 5 perce /02:35/ hogy az egyik vendég felhívott (!!!!) ,és igen kitartóan, azzal hogy ő holnap vagyis ma reggel nem fog tudni jönni.

Most voltam pár nap szabin, múlt hét csütörtök, péntek és hétfő. Erről mindenkit tájékoztattam. Két telefonom van, egyik a munka másik a privát. Azt hogy messengeren írogatnak már megszoktam, ott éjjel nappal hétvégén is mert ugye a naptár az rám van nőve, és fejből tudom és én nem is vagyok ember és nincs magánéletem sem...

A munka telefont erre a pár napra repülő üzemmódba tettem, hétfő este kapcsoltam vissza, hogy legalább tudjam mi vár rám kedden reggel. Ez idő alatt 14 vendég keresett, hívás, sms és a messenger is. Ilyen szövegek hogy “tudom hogy most vagy szabin de csak időpontot szeretnék kérni/átrakni/a barátnőm lányom stb menne hozzád”. Nos én úgy gondolom hogy mérhetetlen vastag bőr kell ehhez, nulla empátia. Volt aki több mint 10szer próbált hívni ezidő alatt, pedig tisztán megbeszéltük hogy én fogom keresni kedden reggel.

A naptáramat elővenni, agyalni hogy hova miként fér még be valaki is a munkám része, ezzel nincs is bajom, de ha tudják hogy szabadságon vagyok akkor mi a fészkes fenéért várják el tőlem hogy dolgozzak? Tényleg ennyire nem lehet emberszámba nézni a szolgáltatókat? Vagy én reagálom ezt túl?

Nem új ez, vasárnap ebédidőben is ugyanolyan lazán hívnak mint hétköznap, avagy hétköznap vállalhatatlan időpontokban, este 10kor meg hajnal 5kor. Nem szoktam felvenni ilyenkor a telefont, de utána úgy lecsesznek egyesek mint a pengős malacot, ezt sem értem miért.

Van sok nagyon cuki vendégem is és alapvetően szeretem a munkámat de ezek a tapintatlan vendégek totál kezdenek kikészíteni. Most nem opció sajnos hogy bárkit is elküldjek a búsba mert pénzből élek és ez a vírus helyzet nem a legjobb nekem sem.

Esetleg van ötletetek arra hogyan kezeljem ezt? Vagy ezeknek az embereknek mégis mit mondjak? Mivel nem értik, érzik maguktól, és abból sem hogy nem válaszolok munkaidőn kívül kétlem hogy ha értelmesen elmondom az segít. Csak meg lennének sértődve.

Köszönöm ha válaszoltok.

2021. jún. 29. 02:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
38%
Nekem fodrászom ilyen elérhetetlen, de SMS-re mindig válaszol. Igazándiból te vagy a hülye, hogy hangosra hagyod a munkahelyi telót munkaidőn kívül.
2021. jún. 29. 10:08
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Minden vendégnek, aki újonnan érkezik hozzád, az első találkozásnál kikötöd, mikor keressenek. Ez nem bunkóság, emiatt nem fognak elpártolni, te is emberből vagy. Végtelen gusztustalanok tudnak lenni az emberek, sokat képzelnek magukról, de neked nem kötelező kinyalni a se.ket, csak mert szolgáltató vagy.
2021. jún. 29. 10:32
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell felvenni. Melós telefon, amit éjjelre, szabi alatt kikapcsolsz.
2021. jún. 29. 11:54
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek elvárják, hogy mindig ráérj, főleg akkor ha ők unatkoznak.

A megoldást leírtad: repülő mód. Nekem pl. már rég csak 2-3 közeli családtagnak csörög ki a telefonom, amúgy néma. Mondjuk ezzel együtt szerintem is nagyon szomorú, hogy nem fogják fel maguktól...

2021. jún. 29. 14:15
 25/30 A kérdező kommentje:

Csudi jók vagytok, köszönöm 😊 A tanácsokat is meg mindent, tényleg jól esett!

Visszajeleztem ma mindenkinek aki keresett, egy két hápogás azért volt, de igazatok van, nekem kell máshogy csinálni és máshogy hozzáállni. Sokszor túl megértő vagyok és valahogy felveszem más gondját baját pedig nem mindig jó ez.

2021. jún. 29. 21:52
 26/30 anonim ***** válasza:
80%
Azért dicséretként is felfogható, hogy ennyire ragaszkodnak hozzád. Ezzel azt támasztják alá, hogy igényesen és reális árakon dolgozol.
2021. jún. 29. 22:18
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a körmösöm az oldalára és a kuckóba is kiteszi a házirendet. Írd bele, hogy szabadság alatt nem áll módodban telefont felvenni stb stb.

Ha valaki nagyon tapló akkor hiába kell a pénz szerintem külddnel a faxba... Hát nehogy már beszólogasson mikor szabin vagy

2021. jún. 30. 07:41
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Persze, persze, jók az ötletek, de miért nekünk kell védekezni?

Állítsam repülőre, akkor senki nem ér el...

Mi lenne, ha a bunkók tanulnák meg inkább a rendet?

Én az elején beállítottam egy üzenetet, Kérlek, keress munkaidőben szöveggel,aztán ha olyan keresett, szépen megkapta, mikor hívott. Aki kettő után sem tanulta meg, mi a pálya, az mehet máshova.

2021. jún. 30. 08:33
 29/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Merre körmözöl? Vállalsz új vendéget? ☺️

2021. júl. 22. 12:33
 30/30 anonim ***** válasza:
Mondjuk munkaidőben nem fogod tudni felvenni a telefont, mert akkor dolgozol.
2024. márc. 24. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!