Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a fenét képzelnek magukról...

Mi a fenét képzelnek magukról emberek? Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval, körmös vagyok, nincs 5 perce /02:35/ hogy az egyik vendég felhívott (!!!!) ,és igen kitartóan, azzal hogy ő holnap vagyis ma reggel nem fog tudni jönni.

Most voltam pár nap szabin, múlt hét csütörtök, péntek és hétfő. Erről mindenkit tájékoztattam. Két telefonom van, egyik a munka másik a privát. Azt hogy messengeren írogatnak már megszoktam, ott éjjel nappal hétvégén is mert ugye a naptár az rám van nőve, és fejből tudom és én nem is vagyok ember és nincs magánéletem sem...

A munka telefont erre a pár napra repülő üzemmódba tettem, hétfő este kapcsoltam vissza, hogy legalább tudjam mi vár rám kedden reggel. Ez idő alatt 14 vendég keresett, hívás, sms és a messenger is. Ilyen szövegek hogy “tudom hogy most vagy szabin de csak időpontot szeretnék kérni/átrakni/a barátnőm lányom stb menne hozzád”. Nos én úgy gondolom hogy mérhetetlen vastag bőr kell ehhez, nulla empátia. Volt aki több mint 10szer próbált hívni ezidő alatt, pedig tisztán megbeszéltük hogy én fogom keresni kedden reggel.

A naptáramat elővenni, agyalni hogy hova miként fér még be valaki is a munkám része, ezzel nincs is bajom, de ha tudják hogy szabadságon vagyok akkor mi a fészkes fenéért várják el tőlem hogy dolgozzak? Tényleg ennyire nem lehet emberszámba nézni a szolgáltatókat? Vagy én reagálom ezt túl?

Nem új ez, vasárnap ebédidőben is ugyanolyan lazán hívnak mint hétköznap, avagy hétköznap vállalhatatlan időpontokban, este 10kor meg hajnal 5kor. Nem szoktam felvenni ilyenkor a telefont, de utána úgy lecsesznek egyesek mint a pengős malacot, ezt sem értem miért.

Van sok nagyon cuki vendégem is és alapvetően szeretem a munkámat de ezek a tapintatlan vendégek totál kezdenek kikészíteni. Most nem opció sajnos hogy bárkit is elküldjek a búsba mert pénzből élek és ez a vírus helyzet nem a legjobb nekem sem.

Esetleg van ötletetek arra hogyan kezeljem ezt? Vagy ezeknek az embereknek mégis mit mondjak? Mivel nem értik, érzik maguktól, és abból sem hogy nem válaszolok munkaidőn kívül kétlem hogy ha értelmesen elmondom az segít. Csak meg lennének sértődve.

Köszönöm ha válaszoltok.

2021. jún. 29. 02:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%

Bosszúból te is írogass ezeknek az embereknek meg hivogasd őket lehetetlen időpontokban. 🤣🤣

Aztán ha megkérdezik mégis miért csináltad, csak válaszolj: Miért? Csak neked szabad? 😁

2021. jún. 29. 05:07
 12/30 anonim ***** válasza:
89%

2-es vagyok.

"téged sose lehet elérni"

- A megadott időpontokban el lehet. Szabadságon nem lehet.

"persze könnyű annak akinek nincs főnöke"

Hát ez ilyen teljesen bamba beszólás. Erre csak okét mondanék. Jó sok személyes dolgot kell elviselned.

"“mitől fáradsz egyáltalán el, hiszen egész nap csak festegeted a körmöket”"

- Szeretnéd, hogy soroljam, vagy ez ilyen költői kérdés volt?

Erre ezt mondanám. És ha mondja, hogy soroljam, akkor átmennék a napomon részletesen, de úgy, hogy tényleg sok időt venne igénybe. És nem hagynám abba, akkor se, ha kellemetlenül érzi már magát.

"más munkája bezzeg milyen nehéz és az enyém milyen könnyű lehet jaj ő is inkább csinálná ezt"

Hát, ha ilyen kijelentő módban eldöntik, hogy neked könnyű és nekik nehéz, ahhoz nem lehet mit hozzászólni annyira. Szóval én itt mást csinálnék, de ez az én stílusom, hogy szarkasztikusan mondanám az ő munkájára, hogy ő egy hős, amiért olyan keményen dolgozik. Aztán félig már gyanakodna, hogy komolyan mondom e ezeket, és érezné, hogy mennyire szürreális a helyzet, hogy beállítja az ő munkáját akkora nehézségnek, az enyémet meg semminek.

2021. jún. 29. 05:54
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Könyvelő vagyok, szabi, mi az?

Tavaly végre három napra elhúztunk, mindenki tudta.

Vasárnap reggel fél hétkor telefon...

Fel hétkor bármelyik napon parasztság, vasárnap pláne. Ráadásul szabi alatt..

Úgyhogy megértelek. A szolgáltatásom veszik meg, nem engem.

2021. jún. 29. 06:37
 14/30 anonim ***** válasza:
87%
Én is vállalkozó vagyok, lenémítom a telefonom délután 5 után. Ha a család hív akkor felhívják a feleségemet. Engem is hívogatnak szombat este 11kor vagy kedd hajnalban 4 órakor. Ha előttem van a telefon és este 8kor csörög akkor kinyomom. Ha emiatt elvesztek egy munkát nem érdekel, de az a tapasztalat hogy az ilyen félnótások akik este hivogatnak, azok sosem rendelnek meg semmilyen munkát csak unatkoznak vagy hülyék.
2021. jún. 29. 07:39
 15/30 anonim ***** válasza:
68%
14, de ez nem normális, hogy a család a feleségeden keresztül ér el, mert ennyire taplók az emberek. Tényleg szent meggyőződésük, hogy engem vettek meg, és úgy kell ugrálnom, ahogy ők fütyülnek, mert fizetnek. A munkámat veszik meg, munkaidőben. Igen, van, aki hétvégén is ezerrel dolgozik, felmerül kérdése, de róla tudom, azt bizony kalkulálom az árba, hogy ő hétvégén is keresni fo.
2021. jún. 29. 08:02
 16/30 A kérdező kommentje:

#2, 12: Na igen, szarkazmussal is próbálkoztam de nem értik :D Igazából szerintem ezt a réteget nem érdekli hogy milyen a másiknak, nem is foglalkozik vele, csak az a fontos hogy neki meglegyen a vágya. :/ Köszönöm a részletes válaszaid :)

És a többieknek is köszönöm, örülök és megnyugodtam hogy akkor tényleg nem én reagálom túl ezt az egészet.

Huhh a könyvelőket én sem irigylem, nagyon kemény amit kibírtok úgy egyébként a munkában is, nem még mellé a sok utolsó meg utolsó utáni pillanatban leadott könyvelési anyagok meg az emberek hogy márazonnal mindent kérnek, de azért bezzeg kb könyörögni kell hogy adja oda amire szükség van hozzá...

Le szoktam némítani a telefont, minimum lehalkítom éjszakára, de van hogy elfelejtem. Általában kint hagyom a konyhában töltőn, nem is értem tegnap miért vittem be az ágy mellé. Többször ilyen hibát nem vétek az is biztos :D

2021. jún. 29. 08:04
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem normálisak az ilyen vendégek ennyi a véleményem.Nekem mikor mondta a műkörmösöm hogy szabadságon van én akkor nem is keresgéltem hanem próbáltam a szabadság előttre időzíteni hogy kész legyen a körmöm.

Ilyen lehetetlen időpontokban pedig eszembe sem jutott soha hívni szinte senkit sem max ha vészhelyzet volt de igazán és nem egy köröm pfff

Nevetséges hiszti amit az ilyenek csinálnak.Nem kell felvenni és reagálni sem és le kell némítani este 8 után mert nem fognak békén hagyni.Meg fogják érteni egy idő után hogy addig érsz rá velük foglalkozni és ennyi.

Határt kell szabni mert te is ugyanolyan ember vagy mint a többi magánélettel.

Ha megkérdezik miért nem vetted fel akkor azt kell mondani hogy nem értél rá és kész

2021. jún. 29. 08:05
 18/30 A kérdező kommentje:
#11: Na ezt kipróbáltam már, nem tűnik fel nekik, sőt válaszoltak is xDD
2021. jún. 29. 08:06
 19/30 A kérdező kommentje:

#17: Azt megtanultam már hogy nem magyarázkodok. Sokan meglepődtek ha pl arra a kérdésre tudtam válaszolni hogy mit csinálok munkán kívül, hogy vannak barátaim, és bulizni is járok. Nem is tudom mit gondoltak.

Viszont az ilyen nagyon normális hozzáállást mint a tiéd is nagyon nagyon értékelem! Meg szoktam köszönni ha valaki megértő, nem túl béna vagy hülye módon persze, de valahogy jelzem hogy ezért hálás vagyok :)

2021. jún. 29. 08:13
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy magadra vedd a neveletlen vendégeid beszólásait! Kapcsold ki a nekik fenntartott telefonod. Reggel 8 és este 8 közt vagy elérhető. Pont. Szabadság alatt nem. Ennyi.

Sürgős volt. Aha. Körmös vagy, nem szülészorvos. Hagyjon már... önző neveletlen tyúkok.

2021. jún. 29. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!