Ha hittantábor van, ateista tábor miért nincs? vagy antiteista tábor?
Mondjuk a hívők között is különbséget kell tenni akkor. Vannak a kocsmakeresztények meg vannak olyan hívők akik a tudomány embere.
A keresztény meg nem tartja MAGÁT felsőbbrendűnek, esetleg Jézust tartja felsőbbrendűnek de az teljesen más.
Egyrészt nincs, aki szervezze, másrészt ki íratná be a gyermekét egy ilyen nevű táborba, még ha felekezeten kívüli is? :D
Nálunk két hittantáborban idén, egy napközis kisebbeknek, meg egy "ottalvós" ifiseknek. Az egyházközségünk szervezte mindkettőt, akik dolgoztak rajta: a lelkipásztorok, hittantanárok és az 50 órás önkéntes szolgálatukat töltő diákok. Minden évben többen kérik, hogy hadd ők jöjjenek hozzánk 50 órázni...
Amúgy mi itt nem "reklámozzuk a hitet" (csúcs a szöveged :D ), ugyanis a gyül. tagok iratják be a táborba a gyermekeiket, és a városi hittanosok jönnek még. És - kapaszkodj!! - minden évben kérlelnek az etikás gyerekek szülei is, hogy hadd jöjjenek hozzánk! Amennyi befér a keretbe, annyi jöhet is, jelentkezési sorrendben! Nálunk ugyanis tök jó a program, gyönyörű helyen vagyunk, adott minden! Szervezett kirándulások, kézművességek, bábszínház, vízibomba csaták, ping-pong, darts, csocsó, kihelyezett játékok, saját játszótér, hőségriadó esetén filmvetítés is hűvösben, stb. És igen, minden reggel egy rövid, zenés áhitattal kezdünk a szépséges templomunkban, utána korosztályonként kis csoportbeszélgetés a témáról, vagy annak akármilyen feldolgozása kézművességgel, szerepjátékkal. Nagyon szeretik!
Ateisták egyháza nincs, ezért nincsenek benne családok, akik ilyen jellegű napközis vagy akármilyen táborban gondolkodnának.
De szerintem ezt te is vágod, ha kicsit belegondolsz. :)
14-es: más hitű emberekkel "keveredni" bűn? Ezt honnan szeded, amúgy jól vagy? :D Képzeld, az én gyerekeim szoktak menni pl. úszótáborba is, ahol szó sincs a hitükről, huh, elrontottam valamit...? :D :D
Kéész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!