Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Albérlet helyett miért nem...

"Albérlet helyett miért nem veszel lakást?" kérdés nem cinikus?

Figyelt kérdés

23 éves voltam és egyik ismerősöm szólt be hogy ő sosem értette mi értelme van albérletet fizetni, miért nem veszek lakást? Róla tudni kell hogy 33 éves volt és válás után kapott egy lakást a volt férjétől.

23 voltam, akkor jöttem ki az egyetemről, és ő nem értette hogy miért albérletet fizetek! :D

2021. jún. 25. 21:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

# 10

a szülőknél lakásnak is van hátránya: pl. egy nő szemében mennyire vagy férfias ha anyukához és apukához viszed fel őket? Vagy akár csak hogy hívom el magamhoz barátokat egy közös házibulira, vagy csak megnézni közösen egy filmet.

Nem mindenek felett áll a spórolás.

2021. jún. 25. 22:14
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Mert az agyukat nem használják csak nyomják a rizsát.

Nyilván, a cél az, hogy saját lakást vegyen az ember. Na de miből, ha kell mellé önerő, kell megfelelő bejelentett jövedelem, miegymás.

Legtöbbször azoktól hallom ezt akik kaptak "kezdő" lakást ahol volt lehetőségük gyűjteni. Vagy a másik véglet akik otthon laknak és verik a mellüket hogy "én minden pénzt félre teszek". Ja... csak közben meg a szülőkkel lakni mégsem olyan mint amikor önálló vagy.

Az sem igaz, hogy az albérlet kidobott pénz.

Ha anyagilag nézzük, akkor nyilván az. Viszont ha azt nézzük, hogy cserébe az ember önálló, ott lakik ahol akar, akkor csomó előnye van a sok évnyi mamahotelhez képest.

2021. jún. 25. 22:19
 13/17 anonim ***** válasza:
32%
Nekem megéri. 30 évesen már lesz saját lakásom, mert nem költök el havi 100 ezreket albérletre, hanem félre teszem
2021. jún. 25. 22:20
 14/17 A kérdező kommentje:

# 13

senki sem jókedvében költi el hanem kényszerből, hiszen hajléktalan nem akar lenni

2021. jún. 25. 22:24
 15/17 anonim ***** válasza:
92%
Nekem 23 éves koromban már egyik szülő sem élt, semmit sem örököltem, suli mellett is dolgozni kellett, hogy legyen hol laknom. Amit elköltök albérletre, tök jó lenne saját lakás törlesztőjére, de nem vagyok hitelképes. Most úgy tűnik, hogy sosem lesz saját lakásom.
2021. jún. 25. 22:39
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

Az ember, ha egyedül van lakás nélkül, legtöbbször 2 választása van: albi, vagy mamahotel.

En inkább fizetem az albit.

Azért hitelt nem veszek fel (nem is kapnék) hogy egy vidéki felújítandó garzonbörtöncellát vegyek a pénz meg amúgyis kell utazásra meg szórakozásra

2021. jún. 25. 23:53
 17/17 anonim ***** válasza:
26%
Most naiv fiatalként ezt gondolod, de majd 10 év múlva máshogy
2021. jún. 26. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!