Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ritkább a tetoválás a...

Miért ritkább a tetoválás a tanult emberek körében? (orvosok ügyvédek stb.)

Figyelt kérdés
Nyilván sok orvosnak van tetoválása de ha megnézzük jóval ritkább közöttük a tetkós és ilyen munkás embereknél gyakoribb... lehet összefüggés az intelligencia és a tetoválás között?
2021. jún. 23. 20:22
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
22%

Azért, mert a tanultabb emberek számára fontos a visszafogott, kulturált megjelenés, és mert nem tartják vonzónak, hogy testátalakításokat végezzenek magukon, amit a rossz ízléssel szoktak azonosítani. Lepontozhattok, de ez van. A tetoválás egyrészt eredetileg törzsi vagy bandahovatartozást jelent, ami szintén nem az iskolázott emberek számára fontos (minél tanultabb, intelligensebb egy ember, annál inkább távolságot tart és megválogatja, mivel azonosul), plusz egy életre nyomot hagyó bélyeg.

Az a baj a tetoválásokkal, hogy a viselője azt üzeni a világnak, hogy ő most annyira azonosul valamivel, hogy hajlandó életen át tartó levakarhatatlan bélyeget tenni a bőrére. Tulajdonképpen ez egy büszkén viselt megbélyegzés. Hisz az is volt eredetileg, rabszolgákat meg fegyenceket billogoltak meg, hogy mindig azonosíthatóak legyenek.

Egy utcai bandatag azért tetováltatja magára a banda jelképét, mert ő ezzel fejezi ki, hogy egy életre elkötelezte magát a banda mellett. Egy orvos nem fogja a Semmelweis Egyetem logóját magára varratni csak azért, mert ott végzett. Egyrészt, mert nem a SOTE lesz a mindene, másrészt, ha igen, akkor se tartozik senkire, és mert tudja, hogy az örökre egy bélyeg lesz, és a prolikkal ellentétben a kulturált embernek nem az az életcélja, hogy egyedi legyen meg kitűnjön a tömegben. A tetovált ember ezt vagy nem látja be, vagy nem foglalkozik vele. Egyik se túl vonzó üzenet.

Természetesen ma már mindenki tetováltat, és általában nem sárkányokat vagy exek neveit, hanem pici jelképeket, csillagokat meg vonalakat. De akin tetoválás vagy testékszer van, arra mindig picit máshogy néznek az emberek, és ez szerintem soha nem fog megváltozni. Le lehet pontozni, de én személy szerint proliságnak tartom. Egyszerűen azért, mert a feltűnöskődés bennem a proliság érzetét kelti.

2021. júl. 5. 22:41
 22/22 Sunshinedoll ***** válasza:
88%
Pl pont ma talalkoztam egy partnerrel akivel eloben egyszer beszeltem es hat most derult ki hogy 50 eves, phdval es sok eves gyogyszeripari tapasztalattal rendelkezo holgy bizony amugy nyakig ki van tetovalva. Elotte en egyszer lattam szemelyesen, blezerben volt szoval… es egy full okos holgyrol van szo nem ertem miert hiszik azt egyesek hogy attol ok okosabbak mert nincs tetovalasuk ez baromsag, ez vmi hamis onigazolas
2021. júl. 9. 23:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!