Miért ritkább a tetoválás a tanult emberek körében? (orvosok ügyvédek stb.)
Én is eü-ben dolgozok. Nincs tetoválásom, és nem is lesz. Az osztályon lévő 19 ápoló közül kb 3-4-nek tudom hogy van tetoválása. Orvosoknak alig van. Vagy pedig nem mutatják.
Általában ilyen tetoválást szoktam látni mint pl family, vagy a szakmához köthető szimbólum.
Betegek közül, aki mondjuk már elmúlt 50, azok körében szoktak például női test, mellekkel, vagy női arc. Persze ezek a személyek általában fizikusok, és nem rendelkeznek 8 osztállyal sem.
Vannak akik divat miatt. Ismerőseim közül egyik nyakán egy skorpió van. Másiknak a karján egy nagy női arc. Ezeknek semmi értelme, csak gondolom jól néz ki, és ez miatt varratták magukra.
Úgy gondolom, hogy összefüggés aközött van, hogy jelképez e a tetoválás valamit, vagy csak úgy csináltattak egyet. De többször látok össz-vissz tetkókat alacsonyabb beosztásban lévő személyeknél.
A tesóm tetovál, és van a visszajáró vendégei közt orvos, informatikus, sőt élsportoló is.
Lehet, hogy a "szeretlek Mari" sok munkásnak van felkarcolva, de hogy 30 ezreket (és ez a legalacsonyabb ár) nem adnak ki tetoválásért, az fix.
Basszus, mérnök vagyok és van tetkóm. :( pedig kitűnő voltam az egyetemen.
Jó munkahelyem van, feleségem és mindenem megvan. De most átértékelem a magamról alkotott képet és az életemet is.
Lol. Biztos sok itt a borsodi meg úgy általában a szar körökben mozgó vidéki (én is az vagyok, no offense), akik tetoválást csak jóféle kifakult sufnitetkók formájában láttak eddig a kisbolt előtt piáló rezes bőrű közmunkásokon (női név, mondjuk Ica vagy Marcsi+szívecske, esetleg elmosódott női "arc") vagy a kiélt fejű hidrogénszőke kocsmárosnőn (végtelenjel a csuklón vagy nonfiguratív pillangó a csípőn), esetleg a helyi gangsta keménygyerekeken (valami nonfig/maori minta a koxos felkaron vagy torz halálfej) láttak.
Ez is tetoválás, csak úgy mondom:
Egyébként nem hibáztatok senkit, aki előtítéletes a témát illetően és tájékozatlan is, a tetoválások nagy része valóban csúnya és igénytelen, fantáziátlan és klisé. Azért Budapesten akadnak nagyon ügyes művészek, pl. Borbás Róbert, aki Jason Momoát is tetoválta például ( [link] ), és szerencsére már kishazánkban is lehet minőségi tetoválásokat csináltatni. Csak az pont nem a csóró prolik kiváltsága, hanem a jómódúaké. Egy 4 órás közepes minta alsó hangon 80 ezernél kezdőik egy középkategóriás szalonban is.
Bocsánat, az EÜ-ben mindenki levetkőzik egymás előtt? Én nem ott dolgozom, úgyhogy nem tudom :) De hát, nekem tetoválásom is van, szóval én nemtudok semmitse.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!