Egyes kivándorolt magyarok miért lobogtatják büszkén, hogy ők elhagyták a hazájukat?
Azokról beszélek, akik amúgy jellemzően karrier/pénzvágyból mennek el, és nem is szándékoznak visszajönni. De ez mintha nem lenne elég, ők külföldi csajt/férjet akarnak, idegen országban családot alapítani, miközben azért elmondják az itthon maradottaknak, hogy hányszoros a fizetésük az övékhez képest és mekkora a királyság. Volt, akitől olyat hallottam, hogy már intézi az ottani állampolgárságát, és örül, hogy végre elveszítheti a magyart...
Kiemelném, nem azokról van szó, akik megszedik magukat majd visszajönnek, hanem ezekeről a nagyon büszkén nem magyar nullákról, akik küldföldről mutogatnak vissza, meg okoskodnak, hogy milyen sz*r az ország meg a rendszer. Lehet, hogy sz*r is - de ő elhúzott innen és büszke rá. Akkor mégis mi köze hozzá?
Egyébként nekem az a furcsa, amikor valaki ragaszkodik a jelenlegi lakhelyéhez, mégha az szar is, aztán csak siránkozik, de tenni ellene már lusta. Az ember évezredeken keresztül vándorló életmódot folytatott. Az a normális, hogy hogyha valahol szar, akkor onnan elmegyek, mert szenvedjen a bánat. És a "haza" változó. Én Ausztriában élek, nekem most ez a hazám. De ha 20 év múlva lakhatatlan lesz a Föld és el kell hagyjuk és elmegyünk egy másik galaxis másik bolygójára, akkor onnantól kezdve az lesz a hazám. Ilyen egyszerű. Ahol jobb, oda megyek és nem siránkozom, hanem ha valami rossz, akkor teszek ellene.
Úgyhogy nekem ez magas, hogy miért élne bárki a szarban és siránkozna, ahelyett, hogy tenne a rossz ellen, hogy jobb legyen.
Félig magamra ismerek leírásodról. Karrier miatt mentem külföldre, nem szándékozok visszajönni. Külföldi állampolgárságom van most már, a magyart feladtam. Külföldi feleségem is van, és gyermekeim. Egyedül a fizetés emlegetés nem passzol rám. Igen, a Magyar fizetésnek többszörösét kapom és sokkal jobban élek, de ezt pont ellenkezőleg inkább próbálom elhallgatni. Minek szomorítsam ismerőseimet?
Viszont miután kiköltöztem beláttam milyen eszméletlenül picike kis ország Magyarország, az Európiai közösség legkülső peremén. NEM a világ közepe, amint azt sok ott élő ember hiszi. Sajnos az úgy van hogy ahol most élek alig tudja valaki egyáltalán micsoda is Magyarország - és ha hallottak is róla akkor olyan rossz híreket hallottak hogy az ember már szinte szégyelli bevallani hogy igen ott születtem.
Kivándorlás után belátja az ember hogy a születési hely nem egy nagy kunszt. Van aki itt született, van aki ott. Ember festette vonalak a térképen nem nagyon számítanak. Mi mindannyian a Föld szülöttei vagyunk.
Szóval szerintem nem annyira az hogy büszkék vagyunk hogy elköltöztünk hanem hogy más lett a gondolkozásunk, másképp fogjuk fel Magyarországot (és az országokat általában). Nem görcsölünk annyira a Pannónia Kárpátmedencére mint azok akik még mindig ott laknak.
Vagy mert, hogy örülnek, hogy milyen Májerek, vagy mert örülnek, hogy a többi milyen telhetetlen, hogy "még erre sem képesek".
Azok a "jók" közölök, akik 1000-el nyomatják még így is, hogy ők aztán milyen nagy magyarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!