Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért húzza le egy csomó...

Miért húzza le egy csomó ember a maszkját mikor telefonon beszél valakivel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 1 évben egyszer sem húztam le a maszkom ha telefonnal beszéltem valakivel és se egyszerhasználatos, se szövet, se N95-el sem panaszkodott még senki hogy nem hallaná rendesen amit mondok.

Tudom néhány szorosabb maszk tényleg kicsit tompítja a beszéd érthetőségét, de már ha 4 karom lenne se tudnám megszámolni az ujjaimon hány ilyen esetet láttam. Kedvencem volt mikor napi 6-7 ezer új fertőzöttet regisztráltak és akkor is láttam ilyeneket akik bementek egy zsúfolt szupermarketbe ahol percekig telefonáltak maszkkal az álluk alatt miközben bejárták a fél üzletet.

Félreértés nem essék nem parázok túlságosan a vírustól főleg nem mostanában.

2021. jún. 11. 14:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Azt hittem 1,5 év elég volt megunni a maszkos kérdéseket. ezek szerint tévedtem.
2021. jún. 11. 16:26
 12/19 A kérdező kommentje:

#10 Magyarul leírtam hogy nem tartok cseppet sem a vírustól. Január körül már el is kaptam szinte tünetmentesen átvészelve és március óta a második oltásom is megvan. Mégis mitől félnék?

Én csak a logikát kerestem az egészben miután (ahogy szintén már leírtam) Engem mindig megértettek még bármilyen maszkban és kiabálnom sem kellett.

#11 Eddig egy maszkos kérdést se tettem fel és nem sokkal többet olvastam. Bocs már ha te már meguntad őket :D

2021. jún. 11. 16:56
 13/19 A kérdező kommentje:

" Attól függ ez a szám hogy az illetékesek éppen mennyit akarnak"

Ezt csak azok az ignoráns emberek mondják akiket eddig még abszolút nem érintett közvetlenül és komolyabban a járvány. Csak azért mert te nem voltál pár hónapja egy kórházban ahol több ember szenved lélegeztetőgépen egyszerre mint korábban bármikor és gondolom közvetlen ismerősöd sincs aki hasonlót megtapasztalt az még nem azt jelenti hogy "áhh ez politikai vírus annyi szám van amennyit a fejesek akarnak stb"

Sőt mondok jobbat. Én már olyat is hallottam hogy ANTSZ fejesek között is van olyan aki szerint ez kamu és ha éppen olyan kedvük volt akkor nem vitték fel a rendszerbe az aznapi friss fertőzöttek számát mert tegyük fel éppen lefagyott valami vagy szerverkarbantarás volt. Abba bele se gondolunk hogy most azért van kevesebb fertőzött mert már az ország több mint fele be van oltva és hogy nyáron amúgy is erősebb az immunrendszer mert több napfény ér ami = több D vitamin :D

Én is mondhatnám hogy azt hittem másfél év elég volt hogy még a hülyébbik fajta is belássa hogy nem kamurvírusról van szó de ezek szerint tévedtem.

2021. jún. 11. 17:05
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Épp ellenkezőleg. Minnél többször ismétlődik meg, hogy május végén nyaralni küldik a vírust, szeptember 1-jén pedig óramű pontossággal visszatér (pedig ugyebár szeptemberben még bőven van napsütés és D vitamin), annál nyilvánvalóbb hogy kamuvírusról van szó és teljesen hülyének vagyunk nézve.
2021. jún. 11. 17:15
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Téged megértettek, mást nem. Ez elég egyszerű.
2021. jún. 11. 17:20
 16/19 A kérdező kommentje:

Persze mert csak Magyarország létezik vagy minden másik országban is pont így zajlott le eddig hogy nyáron sokkal kevesebb fertőzött volt mint bármikor máskor?

Angliában most is éppen emelkedőben van a napi új fertőzöttek száma csak hogy 1 példát mondjak. Mellesleg tavaly sem volt semmi óramű pontosság. Én rendszeresen figyeltem a weboldalt és már augusztusban elkedzett szép lassan emelkedni az új esetek száma ami szeptemberben és októberben csak fokozódott. Nem az volt hogy hirtelen napi 20 30 esetről 2000-3000 re ugrott. És ismétlem csak azért mert te nem tapasztaltad meg közvetlenül hogy tényleg ilyen sok új beteg volt az nem azt jelenti hogy nem is volt vili? AIDS már mióta van de még sosem találkoztam egy fertőzöttel se akkor most azt kéne hinnem hogy az is csak kamu? :D

NYáron nem volt ismerősöm aki elkapta volna de később ősszel és télen egyre több volt. Egyik barátom munkatársa bele is halt és egy másik ismerősöm apja is. Hugom egyik volt tanára pedig kórházba került. Bár gondolom majd erre is azt mondod hogy: Oh hát aztán honnan tudjuk hogy tényleg koronás volt nemigaz?

2021. jún. 11. 17:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert idegesito. Halkit meg nem dumalok befogott szajjal. Mondjuk mar alapbol is csak felig hordjak ujra az emberek. Dog melegvan meg am is faszsag
2021. jún. 12. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom néhány szorosabb maszk tényleg kicsit tompítja a beszéd érthetőségét"

Pontosan ezért. Ha beszélek valakivel, akkor azt akarom, hogy a mondandóm tisztán érthető legyen, ne kelljen azzal húzni az időt, hogy másik fél folyton visszakérdez, hogy "ne haragudj, nem értettem, mit mondtál?", nekem pedig el kell ismételnem. Így rövidebb a hívás annyival is, tehát kevesebbet is kell fizetni a hívásért. Tehát a gazdasági szempont sem elhanyagolható. Egyébként is utálom hordani.

2021. jún. 13. 10:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten minden maszk tompítja a beszédet és zártság érzetet ad. Ez az egyik ok. A másik pedig az, hogy olyan érzés, mintha a maszk nem csak az arcom, hanem a telefon mikrofonját is letakarná, ezért automatikusan lehúzom az arcomról telefonálás közben, hogy jobban halljanak. Ez olyan, mint amikor indokolatlanul kiabálsz a telefonba, mert azt hiszed a másik nem hallaná, ha csak normális hangerővel beszélnél.
2021. jún. 16. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!