Miért olyan nagy baj ez a családomnak?
Röviden: ha a szülő is elviselte ezt a nyomást és férjhez ment akkor neked is el kell viselni az ő nyomásukat. Szerinted édesanyád azért hordott 9 hónapig a szive alatt, hogy ne lássa ahogy a gyereke felnő, megházasodik és gyereket szül? Neki ez jár! Milyen hálátlan vagy te...
Viccet félretéve. Nem tudom nekik ez miért jó, de ha nem akarsz házasságot az is teljesen rendben van. A baj akkor kezdődik, ha ezt a döntésed nem tartják tiszteletben és kellemetlen helyzetbe hoznak folyamatosan. Ha ezt érzed (márpedig a kérdés alapján erre következtetek) akkor ideje az asztalra csapni és határozottan fellépni.
2, "ha a szülő is elviselte ezt a nyomást és férjhez ment akkor neked is el kell viselni az ő nyomásukat"
Dehát ez nem mindenkinek nyomás. Szerintem csodálatos dolog szerelmesnek lenni valakivel és feleségül venni őt :)
Egyáltalán nem baj, ha így döntesz. Azok a szülők, akik nyomást gyakorolnak a gyerekeikre, hogy mikor lesz már esküvő, pláne gyerek (nekik unoka), azt az egyet felejtik el, hogy kérte bárki is, hogy megszülessen? Ők így döntöttek, hogy világra hoztak, és akarták, hogy megszülessél (remélhetőleg), de azzal mi baj van, ha valaki amellett dönt, hogy nem akar gyereket (vagy akár házasodni sem)? Arra hivatkozni, hogy "dehát mi is megszültünk, felneveltünk téged", a lehető legundorítóbb érzelmi zsarolás, és manipulatív viselkedés egy szülőtől. Az jobb lenne, ha végül engedne a szülői nyomásnak, aztán összeházasodik, majd gyerekük születik valahogy, közben inkább nyűgnek éli meg (netán kiderül, gyerek se lenne való neki, mert csak gondot okoz neki a felnevelés, akár anyagilag, de akár azért is, mert emberileg nem alkalmas, vagy csak türelme nincs hozzá)?
Mondom mindezeket úgy, hogy én már házas vagyok, és gyereket is szeretnénk, de teljesen megértjük azokat, akik nem ezt az utat választják.
Ugyanakkor azt még hozzátenném, hogy lehet, hogy a te hozzáállásod is fog változni, lehet, hogy 25, vagy 30 évesen az ellenkezőjét tervezed, mint amit most. A lényeg, hogy akármit is választasz, a saját döntésed legyen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!