Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért olyan nagy baj ez a...

Miért olyan nagy baj ez a családomnak?

Figyelt kérdés
Nem akarok házasodni, mondtam nekik amin teljesen ki voltak akadva. 20 éves vagyok de már állandóan ezzel piszkalnak, hogy mikor lesz esküvőm amikor párom sincs még. Mintha valami nagy bűn lenne

2021. jún. 11. 07:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Minden szülő szeretné, ha a gyerekei beteljesednének, lenne házasságuk, családjai, gyermekei. Ez az élet rendje. Nehéz megfogalmazni, hogy ez miért jó a szülőknek, de valamiért jó. Ezt lehet csak az érti, akinek vannak gyerekei.
2021. jún. 11. 07:52
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Röviden: ha a szülő is elviselte ezt a nyomást és férjhez ment akkor neked is el kell viselni az ő nyomásukat. Szerinted édesanyád azért hordott 9 hónapig a szive alatt, hogy ne lássa ahogy a gyereke felnő, megházasodik és gyereket szül? Neki ez jár! Milyen hálátlan vagy te...

Viccet félretéve. Nem tudom nekik ez miért jó, de ha nem akarsz házasságot az is teljesen rendben van. A baj akkor kezdődik, ha ezt a döntésed nem tartják tiszteletben és kellemetlen helyzetbe hoznak folyamatosan. Ha ezt érzed (márpedig a kérdés alapján erre következtetek) akkor ideje az asztalra csapni és határozottan fellépni.

2021. jún. 11. 08:01
 3/11 anonim ***** válasza:
56%

2, "ha a szülő is elviselte ezt a nyomást és férjhez ment akkor neked is el kell viselni az ő nyomásukat"

Dehát ez nem mindenkinek nyomás. Szerintem csodálatos dolog szerelmesnek lenni valakivel és feleségül venni őt :)

2021. jún. 11. 08:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyetértek. Szép dolog csak nekem nem eletcelom.
2021. jún. 11. 08:23
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
4 csak úgy élni fogtok egymás mellett? Végülis azt is lehet.
2021. jún. 11. 08:31
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
Eljön majd úgy is az ideje lehet hogy addigra leszel 30 éves is. Az nem baj ha tervezed a házasságot de 20 évesen korai még sztem
2021. jún. 11. 08:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem baj, ha így döntesz. Azok a szülők, akik nyomást gyakorolnak a gyerekeikre, hogy mikor lesz már esküvő, pláne gyerek (nekik unoka), azt az egyet felejtik el, hogy kérte bárki is, hogy megszülessen? Ők így döntöttek, hogy világra hoztak, és akarták, hogy megszülessél (remélhetőleg), de azzal mi baj van, ha valaki amellett dönt, hogy nem akar gyereket (vagy akár házasodni sem)? Arra hivatkozni, hogy "dehát mi is megszültünk, felneveltünk téged", a lehető legundorítóbb érzelmi zsarolás, és manipulatív viselkedés egy szülőtől. Az jobb lenne, ha végül engedne a szülői nyomásnak, aztán összeházasodik, majd gyerekük születik valahogy, közben inkább nyűgnek éli meg (netán kiderül, gyerek se lenne való neki, mert csak gondot okoz neki a felnevelés, akár anyagilag, de akár azért is, mert emberileg nem alkalmas, vagy csak türelme nincs hozzá)?

Mondom mindezeket úgy, hogy én már házas vagyok, és gyereket is szeretnénk, de teljesen megértjük azokat, akik nem ezt az utat választják.

Ugyanakkor azt még hozzátenném, hogy lehet, hogy a te hozzáállásod is fog változni, lehet, hogy 25, vagy 30 évesen az ellenkezőjét tervezed, mint amit most. A lényeg, hogy akármit is választasz, a saját döntésed legyen! :)

2021. jún. 11. 09:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek 7-essel, ugyanígy vagyok én is lassan 29 éves fejjel :) Saját döntést hozz, ne mások befolyásoljanak.
2021. jún. 11. 09:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
mert a tény, hogy kéretlenül osztozol velük a dnsedben, sokak szerint feljogosítja őket, hogy parancsoljanak neked és megszabják mihez kezdesz az életeddel. engem is folyton ezzel zaklatnak, hogy jaaaaj, már 22 éves vagy, mikor mutatod be a párod, esküvő, gyerek, gyerek gyereke, dédunokák... szerencsére a többiektől külön élek, mostmár ha szóba kerül a dolog, nem mentegetőzöm, nem magyarázkodok, csak fogom a táskám és eljövök. (amúgy meg majd egyszer lehet lesz párom, de őszinte leszek, tanulok, dolgozok, még többet tanulok, nem érek rá az ilyen randizós-szerelmes drámákra, nekem ne hisztizzen senki)
2021. jún. 11. 09:59
 10/11 anonim ***** válasza:
53%
Nem bűn, viszont ha a szüleidnek ez az elvárása tőledy akkor jobb, ha felkészülsz arra, hogy a későbbiekben szankcionálni fognak.
2021. jún. 11. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!