"Disznóólban" élő embereknek mi bajuk van?
Figyelt kérdés
1-2 olyan ismerősöm van aki látszatra normális hétköznapi ember, van normális munkája, egzisztenciája, egyetemre járt, kulturáltan beszél, viselkedik, öltözik, ápolt.
De a lakása szó szerint mint egy büdös disznóól. Minden ragad a kosztól, a szemét hegyekben tornyosul, ruhák földön, kupacokban, mosogatóban toronyban álló tányérok, már büdös a rothadó ételtől. Gáztűzhelyen hónapok vagy évek óta ráégett fekete mocsokréteg.
Szobákban ott hagyott ételmaradékok tányérban. Ablakok mosva sosem voltak.
Az ilyen embereknek mi bajuk van?
2021. jún. 5. 11:01
11/14 anonim válasza:
Ez mentalis problema, osszetettebb talan a depresszional, de ismert jelenseg. Mas, mint a sima trehanysag. Tudjak, zavarja oket, de valami kenyszeriti oket ebbe.
12/14 anonim válasza:
Nekem van erre hajlamom, bár ennyire nem extrém amit leírsz, és folyamatosan küzdök ellene de valamiért nagyon nehéz. Nem feltétlenül depresszió, inkább olyan érzés hogy folyamatosan rengeteg gond, teendő, túlóra, minden van és már nincs energiám másra csak túlélek, ha kis időm van muszáj kicsit lazítani pl ide írok. Kitaláltam már minden trükköt pl alig van tányérom, evőeszközöm hogy muszáj legyen mosogatni, stb. Nem tudom miért de nekem a rend megtartása alapból nehezen megy, pedig nem vagyok egy lusta ember. Az biztos hogy szorongásra nagyon hajlamos vagyok és talán ez mutatkozik meg így a tárgyi világban, de nem vagyok depressziós és külső szemlélő engem is normálisnak látna, de ez nem megjátszás hanem ilyen vagyok.
13/14 anonim válasza:
Én is egy ilyen vagyok. Nagyon stresszelek mindenen, ez az oka a rendetlenségemnek. Munkaidő végére kifáradok az állanóldó aggódásban. Muszáj órákat töltenem azzal, hogy megnyugodjak. El kell mennem sétálni, filmet kell nézzek, üvöltő zenét kell hallgassak, vagy csak az ágyba dőlök be, de már a küszöbről. A tennivalók tornyosulnak, ami újabb stressz forrás. Mindig attól félek, hogy valaki meglepetésszerűen beállít és leleplez. Ezért kerülöm azt, hogy én menjek át máshoz, mert akkor illene nekem is megvendégelni. Sokszor úgy érzem, a lakásom koszosabb, mint az utca, ezért reggelente fürdök és hajat is mosok, úgy megyek munkába. Ez amolyan rituálé. Kicsit saját magamtól is megszabadulok, nem csak a retektől. Elhiszem egy rövid időre, hogy ez a trehány disznó nem én vagyok.
14/14 anonim válasza:
Ennyi hazudós embert...Akik "disznóólban" élnek a lustaságuknak köszönhetik.Semmi máshoz nincs köze.Ehhez nem kell pénz,és nem is lelki dolog...Nekem leégne a pofámról a bőr ha állna a retek a lakásban,a kocsimban,vagy akár a garázsban...Vagy ha koszos ruhákban járnék,és még sorolhatnám.Akik ilyenek,azokat egyáltalán nem is zavarja.11-es is ír ostobaságokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!