Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Előny, ha valakinek a szülei...

Előny, ha valakinek a szülei vesznek házat, autót es akkor a gyereknek arra már nem kell félretenni?

Figyelt kérdés
2021. jún. 2. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen miért lenne hátrány? :D
2021. jún. 2. 11:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem első körben igen. Ez egy jó ugróléc, amikor az embernek már igénye van arra, hogy beletanuljon az önálló életbe, de nyilván nincs még rá saját pénze 20+ évesen.

Aztán ha úgy alakul, hogy kisebb/nagyobb/máshol kell, akkor sem kell sietni a házvásárlással és a meglévőt is el lehet adni, ami jó kis tőke.

Persze sokszor csak a balhé van belőle, ott ahol több gyerek van, hogy az egyiknek itt sikerült házat venni, a másiknak meg 10 négyzetméterrel nagyobbat, meg minek a ház, ő sose akart házat, aztán van amikor a szülő elfelejti levenni a haszonélvezetet, vagy éppen elvágni a köldökzsinórt, de fordítva pedig éppen lehet hogy jó ha van, mert 20 millióért szabadulna tőle a gyerek, amit 30-ért vettek stb.

Szóval sokrétű dolog, családja válogatja.

Nálunk csak 2 plusz ház volt 3 gyerekre, abból kb csak az egyik lakható, a harmadik ki lett fizetve, de abból is volt elégedetlenkedés, mert lehetett így is, meg úgy is számolni.

Aki most lakik a lakhatóban, az visszaadta a szülőknek a házat, éppen most vásárolnak egy újat (véglegesre), mégis szerintem jó, hogy azt a 2-3 évet együtt, külön a szülőktől töltötték, és ha úgy lett volna jó, akkor azt újították volna fel és építették volna át. Végül nem így döntöttek.

A másik ház, ami nem lakható, az pedig egy jó helyen lévő telek, ha más nem építkezni vagy eladni szintén jó. Szerintem több mint a semmi.

Sok variáció van, de én még is úgy érzem, hogy jobb, hogyha van valami.

2021. jún. 2. 11:54
 3/14 anonim ***** válasza:
50%
A gyereknek ugyanúgy félre kell tennie..... A majdani saját gyerekei számára, hogy ő is meg tudja adni ugyanazt a kezdést nekik, amit ő a szüleitől megkapott.
2021. jún. 2. 12:00
 4/14 A kérdező kommentje:
És aki nem akar gyereket? Mert olyan is sok van
2021. jún. 2. 12:06
 5/14 anonim ***** válasza:
18%
na jó, akkor beszéljünk az albinó kengurukról.... :)))
2021. jún. 2. 12:10
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, egyből olyan lakást kapsz, ami életed végéig elég lesz...???

Szerintem akkor is vágyik az ember nagyobb/szebb/jobb helyen lévő lakásba, ha kap a szüleitől egy kis "induló" lakást.

2021. jún. 2. 12:11
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó.
2021. jún. 2. 12:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Nagy előny az már egyszer biztos,csak remélhetőleg az a személy meg is fogja tudni becsülni azt amit a szülei adtak neki,ha nem tudja megbecsülni amit kapott akkor csak hátrány szerintem,vannak emberek akik ilyenkor szállnak el maguktól és amiért nem ők dolgoztak meg azt nem tudják egyáltalán megbecsülni.
2021. jún. 2. 12:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is előny. Aki nem kap házat/lakást annak felnőtt életének első 5-10 éve a lakhatás biztosításáról szól, utána a hitelTorlesztesrol. Aki ezt a szüleitől kapja belevaghat kockázatosabb eletutba (vállalkozást indíthat, elvegezhet olyan képzéseket amik nem térülnek egyből meg). Arról nem is beszélve, hogy a leendő gyerekeinek is lesz ezáltal lehetősége segiteni.
2021. jún. 2. 12:52
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően az, függetlenül, hogy alakítja a gyerek a további életét.

Ha csak magamat és ismerősi körömet nézem, akkor most 30 év körül minden ismerősöm azt nézi, hogy építse vagy vegye meg "álmai lakását". Ahol már hosszú távon tudnak tervezni.

Ott a saját kis ingatlan, amit vagy eladnak, vagy kiadnak. De mellette tudtak gyűjteni az évek alatt, főleg ha van párjuk is.

Én meg sokáig csak szobát tudtam bérelni, ezzel úgy alapból megcsappannak az ismerkedési lehetőségek is felnőtt emberként. Plusz ugye bárhogy spóroltam irgalmatlan pénz elmegy az albérletre. Kicsit mókuskerék is így a dolog.

És most 30+ évesen vagyok ott, hogy egymagam tudok talán venni hitelre valami kis lyukat amiben el tudok indulni. Azt a kis lyukat, amit mások 20 évesen megkaptak.

Meg egyszerűen ott van fiatalkorban a biztonság. Próbálkozhatsz vállalkozással, vagy csak gyűjthetsz többet, befektetheted a pénzed hosszabb távokra, vagy bármi.

2021. jún. 2. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!