Az emberek miért ennyire gyatrák értő olvasásból?
Azt vettem észre itt is és facebookon is, hogy ha hosszabb, többszörösen összetett mondatokat ír egy felhasználó, akkor egyszerűen nem értik a többiek, mit akar mondani. Teljesen másra válaszolnak, mint amiről beszél. Ha a félreértés tisztázásaként jön egy értelemszerűen még hosszabb szöveg, amiben rávilágít a tartalom és az értelmezés közti különbségre, akkor még kevésbé értik.
Ellenben, ha valaki kiír egy kérdést, amiben hat szóból egy helyes, vagy ami logikailag nem azt jelenti, mint amit feltehetően meg akar tudni, akkor rögtön vágják, miről van szó. :D És annak ugranak neki, aki nem tud kódot fejteni, vagy aszerint értelmezi a szöveget, ami bele van írva.
Unalmamban nemrég olvastam végig facebookon egy fárasztó vitát, amiben hat hozzászólásba telt, mire a delikvens felfogta, hogy valami olyanon sértődött vérig, amit az első megszólaló nem is mondott.
Átfutják, és csak vaktában írnak, vagy elvesztik a fonalat a mondatrészek között? Esetleg nem értik a logikai összefüggéseket a szövegben?
Mert buta śzarok és egyre butábbak.
Hülyül el a társadalom.
Nekem 28 ponttal magasabb az IQ-m, mint a magyarországi átlag.
Képzelheted mi szenvedés, ennyi féleszű között élni.
#6 Az mennyit jelent most?
110-et?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!