Valóban sok országban reggel zuhanyoznak, fürdenek, nem pedig este, mi ebben a logika, képesek koszosan ágyba bújni, ill. intim életet élni büdösen?
Háát pedig én se érzem magam este izzadtabbnak, mint reggel és ugyan mitől lennék koszos? Irodában ülök...
Jól esik reggel hamarabb felkelnk, mert van időm magamhoz térni, a zuhany meg kifejezetten felébreszt.
Éjjel nem is feltétlen olyan értelemben izzadok meg, hogy folyik rólam a víz, de hacsak nem 21 fok van és egy szál pólóban és bugyiban alszom, akkor érzem, hogy már nem vagyok teljesen mentes az izzadtságtól.
Este nincs kedvem elkezdeni a zuhanyzást, ha lezuhanyoztam, felélénkít, plusz szeretek lefekvés előtt már punnyadni és semmi hasznosat se csinálni.
Ha hétvége van vagy szabadság vagy ilyenek, akkor az előtt zuhanyzom, mielőtt elindulnék valahova.
Ettől függetlenül szoktatom magam az esti zuhanyra, mert "úgy szokás", ha majd lesz párkapcsolatom, ne múljon ezen semmi stb.
Amúgy az ágy tisztasága is szokás és élethelyzet kérdése.
Például lakótársakkal lakva egy kis lyuk szobában vagy kollégiumban nem annyira ügyeltem rá. Hazajöttem arra dobtam a cuccokat, valaki átjött az ágyra tudott leülni, ha az asztalon kellett hely az ágyra pakoltam.
Most felnőttként teljesen más mert 1,5 szobám van, az egyik szoba a nappali a másik meg a hálószoba ami "szent" és gyakorlatilag tényleg csak alszom benne.
Gyerekkoromban volt egy időszakom, amikor csak kétnaponta fürödtem, de egy idő után elhagytam ezt a felfogást és áttértem a napi fürdésre esténként. Zavart a tudat, hogy rajtam van a napi kosz és úgy öltözök át alvóscuccba. Nem is értem, hogy gyerekként ez hogyhogy nem frusztrált :D
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!