Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan lehet megállapítani,...

Honnan lehet megállapítani, hogy ki cigány, és ki csak barna bőrű?

Figyelt kérdés

Mármint, extrém esetekben fel tudom ismerni őket, de sokszor nem vagyok benne biztos.

Például van egy (volt) osztálytársam, aki szerintem cigány származású, de nem vagyok benne biztos. Privátban tudok képet küldeni (ha nem illegális)

2021. máj. 19. 16:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
67%
Azért mert valaki barna bőrű egyáltalán nem biztos, hogy cigány.
2021. máj. 26. 05:35
 22/33 anonim ***** válasza:
Viselkedésből.
2021. jún. 8. 20:45
 23/33 anonim ***** válasza:

A vonásaiból.

Amúgy eredetileg a roma az a cigányok egy csoportja. Csak a mai világban már ha cigánynak hívsz valakit akkor már lerasszistáznak. Pedig több cigányt is ismerek aki büszke arra hogy ő cigány, és nem hivatják magukat romának. Beszéltem velük erről. Igazából csak a szövegkörnyezet a zavaró számukra amikor negatív dologgal kötik össze az emberek ezt a szót.

2021. jún. 28. 19:49
 24/33 anonim ***** válasza:
40%

Egyszerű, ha nem fehér, akkor cigány, vagy valami hasonló...

Akkor nem fehér...

Egyik nagyon jó barátom pl egész gyerekkorunkban szivatták, hogy cigány... ő mindig védekezett, hogy:

Nem vagyok cigány, csak kreol a bőröm... egy darabig még 64 vármegye tag is volt, de ott is halálra szívatták, hogy cigány... aztán 20onpár évesen megtudta, hogy az anyukaját gyerekkorában örökbefogadták és cigány... na akkor kicsit még én is felröhögtem szegényen :D

2021. jún. 28. 21:43
 25/33 anonim ***** válasza:
0%
Nincsenek ciganyok csak indiaiak
2021. jún. 29. 13:22
 26/33 A kérdező kommentje:

"Egyszerű, ha nem fehér, akkor cigány, vagy valami hasonló"

Már nem azért, de azért különbség van egy japán és cigány között, pedig egyikőjük sem "fehér". Valamint csak azért mert valakinek barnább a bőre még nem cigány.

2021. jún. 30. 15:51
 27/33 anonim ***** válasza:

Most kreolokról beszéltünk, hogy kevered ide a japánokat?...

"Valamint csak azért mert valakinek barnább a bőre még nem cigány."

Ezzel pedig ugyan azt állítod amit én, pusztán más szavakkal...

2021. jún. 30. 18:02
 28/33 A kérdező kommentje:
#27 Te mondtad hogy "ha nem fehér, akkor cigány, vagy valami hasonló..."Ezzel azt sugallva hogy a kettőnek köze van egymáshoz.
2021. júl. 1. 09:47
 29/33 anonim ***** válasza:
Hát mert aki nem fehér, az nem kaukázusi
2021. júl. 1. 21:41
 30/33 A kérdező kommentje:
#29 Nagyon egyszerűen látod a világot. Azért annál több árnyalat van mint, "fehér" és "nem fehér"
2021. júl. 2. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!