Ha nem cigányos, akkor ő csak roma. És ha nem vagyunk nagyon rasszisták (ezt nem pont aa kérdezőre értem), akkor egy bőrszínt kivéve normális ember. De ha ennyire érdekel nézd meg a családtagjai színét is.
2021. máj. 19. 16:41
12/33 A kérdező kommentje:
Ezt ne nekem mondd, nem én zsidozók le másokat :D
2021. máj. 19. 16:43
13/33 Tepfal válasza:
Ne ereszkedj le az ő szintjére. Szép dolog, hogy kiállsz másokért, de azzal, hogy cigányozni kezdesz, semmivel sem leszel jobb nála. A cigányság (genetikai értelemben) egy adottság, senki sem tehet róla, hogy annak születik-e vagy sem. Ez a gyerek nem azért paraszt, mert genetikailag cigány, hanem mert egy büdös paraszt és kész. A legjobb, amit tehetsz, hogy rá se hederítesz, nem szólsz hozzá, akkor nem lesz kinek produkálja magát. Fogjatok össze az értelmesebb osztálytársakkal és közösítsétek ki.
2021. máj. 19. 16:44
14/33 A kérdező kommentje:
#11 Őszintén érdekel, mi a különbség? Én eddig azt hittem, hogy a roma és cigány ugyanazt jelenti.
2021. máj. 19. 16:45
15/33 A kérdező kommentje:
13 Mondjuk ebben igazad van. Igazából nem szeretek én se másokat ilyenekért csúfolni, csak emlékszem ő régen eléggé keményen beszólt nekem a származásom miatt (ázsiai vagyok). Biztos kompenzált.
2021. máj. 19. 16:47
16/33 anonim válasza:
A roma pc, a cigány pejoratív a társadalom mai állása szerint.
Én nem szeretem a roma szót, mindig akkor jön elő, amikor a bűnözőket akarják mentegetni. A cigányok is cigánynak hívják egymást.
2021. máj. 19. 16:51
17/33 anonim válasza:
A cigányság is sok népcsoportra tagozódik, nézz utána, ha gondolod. De nem annyira szoktak ma már ezzel foglalkozni, inkább csak a kutatók. A cigány/roma gyakorlatilag ma inkább ilyen kulturális dolog, ahogy a feketéket sem illik (főleg külföldön) négernek hívni.
Ez a fiú meg nem a génjei vagy a származása miatt ilyen, hanem mert valahonnan ezt tanulta. Nem jól nevelték a szülei, esetleg sok pofon érte az életben és ott vezeti le, ahol tudja. Semmiképp sem szabad hagyni, de nem az a megoldás, hogy ti meg elkezdtek cigányozni. Elsősorban a tanároknak kéne közbelépni, de ti is megvédhetitek azt az osztálytársatokat, akibe belekötnek.
2021. máj. 19. 16:52
18/33 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy ez még általánosban történt, szóval már ugyse tudok visszaszólni neki (gimiben vagyok). Csak mondjuk az zavart, hogy úgy éreztem sose tudok megfelelően visszavágni (a többiek meg nem nagyon szóltak rá), mondjuk engem még viszonylag békén is hagyott, egy-két beszóláson és mogorva nézésen kívül nem csinált semmit. A zsidózott osztálytársamat már jobban szekálta, de őt sem kell sajnálni, legalább akkora hülyegyerek volt mint ő.
2021. máj. 19. 17:11
19/33 Sunshinedoll válasza:
Ez amúgy miért fontos? Hogy te meg tudd mondani másokról, hogy cigányok-e vagy nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!