Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan ne sírjam el magam egy...

Hogyan ne sírjam el magam egy kiabálós családi veszekedés közben? 18l

Figyelt kérdés

Ha nagyon felidegesít valaki, akkor sírok, és ez nagyon zavar engem, mert hatástalanná tesz. Viszont a családom tagjai közül egyesek, főképp anyám, nem tud kulturáltan vitatkozni, csak ordítani, ezért felidegesít, szóval sírni fogok. És emiatt nem leszek komolyanvehető. Próbáltam nyugodtan megbeszélni, főleg anyámmal, hogy örülnék, ha nem mindenre a gusztustalan, gyökér ordítozás és a mártírkodás lenne a reakciója, de nem meglepő módon, nem lehet vele kulturáltan konfliktust megbeszélni, mert ha valami nem tetszik neki akkor ő ordítozik. Ha nem ért valamit és nyugodtan el akarom neki magyarázni abból is kiabálás lesz nála. (Mondjuk akkor éppen nem sírom el magam, csak komolyabb bajoknál.)

Amúgy elég toxikus a családom, és valószínűleg az a végső megoldás, hogy költözök és nem szólok hozzájuk túl sokszor, vagy leginkább soha. De addig kéne valami ideiglenes megoldás, hogy ne sírjam el magam idegesen, ha itthoni ordítozásra kerül a sor. Mert igazából anyámmal nem lehet normálisan kommunikálni. Nem vesz komolyan, ezért azt hiszi parancsolgathat olyasmibe, aminek semmi jelentősége nincs, aztán ha nem hagyom rá, akkor kiabál. Aztán én is kiabálok, és ha elfajul, akkor sírás lesz a vége nekem, ő meg mártírkodik. És ha meg tudnám oldani az ilyen veszekedéseket stressz-sírás nélkül, akkor talán idővel leszokna a folyamatos ordítozásról, de ha mégse akkor legalább nem fogom vesztesnek érezni magam a sírás miatt.

Légyszi, senki ne írja, hogy fejtsek ki konkrét helyzetet, hogy akkor majd valaki jól bebizonyítsa, hogy én hibám minden is, anyám meg az áldozat. Azt se akarom látni válasznak, hogy költözzek el, mert még nem megoldható egy ideig. Az anyámmal való konfliktuskezelés terén sokmindent kipróbáltam, amik változatos módon nem jöttek be, de nem ez a kérdés most. Az a kérdés, hogy hogyan ne sírjak stresszes helyzetben.

Mit javasoltok?

2021. máj. 19. 15:07
 1/7 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tennem, hogy nem szeretek kiabálni egyébként, szinte csak anyámmal ilyenek a vitáink, mert ő már fél mondat után ordít. Mindenen is.
2021. máj. 19. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Viccen kívül pszichológus lenne a megoldás. Suliknak szokott lenni gondolom még tanulsz
2021. máj. 19. 15:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom mennyire használna, ha pszichológushoz mennék.

Az a baj, hogy én rettentő primitívnek érzem a kiabálást, és ez nekem nagyon kompfontzónán kívül van. Viszont ha valaki személyeskedve ordít velem, ráadásul indokolatlanul, akkor max öt mondatig próbálok nyugodtan beszélni, utána én is vissza fogok kiabálni, ha nem hat, márpedig anyámnál nem hat. Zavar, ha lesüllyedek egy ilyen szintre, de anyám stílusa mellett nem lehet nem lesüllyedni. És nekem nagyon bűntudatom van, ha szerintem gusztustalanul viselkedek, ezért én hamarabb fogom elsírni magam, minthogy anyám észrevegye magát. Mert ugye ő meg van győződve, hogy így beszélni tök normális és amúgyis neki van igaza. Én meg hiába tudom, hogy nincs igaza, de nagyon zavar, hogy én is olyan okádék stílusban vagyok kénytelen kommunikálni mint ő, mert amúgy félbeszakítana, ha normális hangnembe válaszolnék. Aztán ugye én rosszul érzem magam ettől a stílustól, sírok, ő meg azt hiszi, hogy akkor neki lett igaza.

2021. máj. 19. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
Én próbálnék a helyzetből "viccet" csinálni. Volt valami reklám, ahol a fél elkezdte ütögetni a fülét, és mondta, hogy "pa-pa-pa-pa" ez annyira meghökkentő viselkedés, hogy hátha most anyukádba fagyna a szó. Ha felemeli a hagját akkor mindig bevetném és elvonulnék.
2021. máj. 19. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez az: [link]
2021. máj. 19. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Off, de én nem tudom mi erre a jó válasz. Sajnállak.

Talán ha nem mondanál semmit csak kisetalnál? Legjobb megoldás pedig az lenne amit nem akarsz látni válasznak. Ha ennyire gáz a helyzet... Esetleg felnőttnek szólni? Tanárnak? Valami rokon? Nagy szülő? Anyukádnak tesója esetleg? Vagy apukád?

2021. máj. 19. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Esetleg vard meg, amig kiuvolti magat, es ha abbahagyta kifaradt, akkor mond el hatarozottan normalisan az allaspontod. Ha ujra uvoltes a valasz, akkor megint megvarod arebb mesz, nem figyelsz ra, es utanna ugyan ugy normalisan elmondod az allaspontod. Ne legyen rad hatassal az uvoltes. Szoval ne legyozni, meggyozni akard, csak kepviseld az igazadat a velemenyedet.
2021. máj. 20. 03:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!