Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen a világnézeted az...

Milyen a világnézeted az emberekről? Hogy viszonyulsz másokhoz?

Figyelt kérdés

Lehet ennyiből nem egyértelmű, írok egy példát.

Pl.: Élni és élni hagyni elvet vallom és úgy viszonyulok másokhoz, ahogy ők hozzám, ha kedvesek, én is az vagyok, ha nem, akkor én sem.

2021. máj. 19. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy alaptermészetem, mindenben a pozitívumot látom, aztán van, hogy koppanok, de abból tanulok. A legtöbbször mosolygós és vidám vagyok, ez a védjegyemmé vált. Ha ez valakinek nem tetszik, ez van. Igyekszem mindenkihez kedves és segítőkész lenni. Az évek során tapasztalom meg, hogy nem érdemes mindenkire kebelbarátként tekinteni. Előbb megismerem a másikat, aztán úgy viszonyulok ezután hozzá, ahogy megérdemli és van, hogy inkább megtartom a 20 lépés távolságot, még családon belül is. Van, hogy én vagyok kénytelen a viselkedésemmel, hozzáállásommal rávezetni a másikat arra, hogy az az adott illető egy nem kívánatos személy, irritálóan viselkedik és hogy vegye már magát észre.
2021. máj. 19. 11:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2021. máj. 19. 11:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem általánosítok ennyire leegyszerűsítve
2021. máj. 19. 11:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt élni és élni hagyni. Másrészt az utóbbi egy év alapján: uram atyám de idióta a legtöbb ember te jó ég, csoda hogy netes vásárláskor nem hordanak maszkot :D Ne értsd félre, nem vagyok elszállva magamtól sőt. Mindig is kevésre tartottam magam, de 2020-ban és 21-ben ezt is alulmúlta mindenki. A világ egy nagy South Park epizód ahol mindenkit az érzelmei hajtanak bele mindenféle hülyeségbe.
2021. máj. 19. 11:41
 5/12 anonim ***** válasza:
nálam ugyanez mint a kérdezőnél. amíg engem nem érint, és más sem sérül, felőlem mindenki azt csinál amit akar a saját szabad akaratából.
2021. máj. 19. 11:45
 6/12 anonim ***** válasza:
ja és nem azért mert nem érdekelnek az emberek. hanem mert nem akarnék senkit korlátozni alaptalan indokokkal. és vice versa engem se korlátozzon senki ha nincs rá jó oka
2021. máj. 19. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:

Elsősorban magammal foglalkozom, nem másokkal. Tehát nem viszonyulok azonnal negatívan valakihez, mert az ő stílusa olyan. Alapvetően mindenkit jóhiszeműnek tartok, csak van, akit annyira megviseltek a saját traumái, hogy nehezen nyit, nehezen bízik meg másokban, és ez különféle, negatív külső jegyekben (arrogancia, düh, lekezelés, bizalmatlanság) nyilvánul meg.

Nem ezt igyekszem meglátni, hanem az embert, aki mögötte van.

Ez nem könnyű feladat, sok önuralmat igényel, és hajlamos vagyok néha én is arra, hogy az egómat toljam előtérbe: megsértődjek, megbosszuljam, visszavágjak - ennek semmi értelme, mert csak tovább rombolja a kapcsolatot.

Ha pedig nem célom fenntartani a kapcsolatot egy ilyen emberrel, akkor inkább elengedem a maga útjára, és nem foglalkozom vele tovább.

2021. máj. 19. 11:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. máj. 19. 12:21
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Ugy tekintek az emberekre mint magamra. Egy allatkent.

A tuleles a fontos, ezert muszaj jo munkaert egymast legyoznunk, akar kegyetlen modon.

Parzas miatt megakarjuk szerezni azt akit akarunk masok elol, akar kegyetlen modon.

En vagyok a legfontosabb az univerzumban, akar kegyetlen modon.

2021. máj. 19. 13:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Minél távolabb lenni tőlük...
2021. máj. 19. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!