Miért utaznak 100 km-t és utána panaszkodnak érte?
Azt szeretném megérteni, hogy miért van az, hogy egyesek képesek pfizer vakcináért 100 km-t utazni, utána viszont panaszkodnak, hogy nem kaptak helyben időpontot és hogy második oltás miatt megint utazhatnak majd ennyi.
Lehet, hogy én gondolom ezt alul, de:
1. Önkéntes a regisztráció. Ha elfogy a hely, akkor foglalhattak volna másra is vagy várhattak volna vele, hátha érkezik még. Akkor miért azt adják le mártírkodva, hogy 100 km-re van csak oltás?
2. Ha sokallják azt a 100 km utazást, akkor eleve miért foglaltak időpontot oda? Miért nem vártak vagy foglaltak másik vakcinára időpontot?
Ennyire presztízskérdés a pfizer vagy csak én nem látok valamit?
Előre mondom, én Szputnyikot kaptam.
Megértem azokat, akik ragaszkodnak a nyugatihoz, és ezért vártak, utaznak. Azt is megértem, hogy morognak, hogy a másodiknál nem igaz, hogy nem lehet figyelembe venni, hogy oda küldjék az oltóanyagot, ahol az oltandók laknak.
Ha tényleg az lenne a cél, hogy minél több oltott legyen, akkor figyelembe kellett volna venni azt, mire van igény, nem megvenni egy rakás szart, amit kb senki nem akar.
Én azt látom, hogy presztízs lett az oltás típusa. De viccen kívül.
Én kínait kaptam, mindenkinél ment a szájhúzás ismerősi körben.
Volt aki kijelentette hogy "bármit csak ne kínait" bár ész érvet nem tudott felhozni azon kívül, hogy "kínai".
Meg úgy alapvetően a kérdések mostanában:
"Na oszt vótá má ótva?"
"Regisztráttál má?"
"Megkaptad má?"
"Milyet kaptá?"
"De ez még csak az első?"
Kiegészítés:
Nyilván aki utazni akar Nyugati irányba ott megértem, hogy olyat akar, amit külföldön is elfogadnak. Bár idővel biztos lesz erre is megoldás, mert az sem lehet, hogy X millió embert diszkrimináljunk oltás alapján.
#2 Igen, hasonlót tapasztaltam én is, csak a Sputnikkal kapcsolatban. Ismerőseim egy része meg van őrülve, hogy nem nyugatit adattam be, de érveket nem tudnak felhozni, csak annyit, hogy "orosz" meg "keleti". Bezzeg amikor megemlítésre kerül a nyugati AstraZeneca, akkor az sz.r, mert vérrögöt okoz.
Szóval ugyanezt érzem én is, hogy presztízskérdést csinálnak sokan a vakcinából. Amikor volt a nagy fejetlenség a pfizer oltással kapcsolatban, akkor ismerősöm könnyeivel küszködve mesélte, hogy mennyire felszabadult lett, mert beoltották a kislányát (szó szerint idézem) a csúcsmodern pfizerrel, aki amúgy 34 éves és nem is velük él már...
Különben az is egy nagy hátránya a pfizernek, hogy a két oldás beadása között egy csomó időt kell várni, míg Sputniknál például néhány hát alatt megvan az oltássorozat, de ez igaz a többire is (pfizernél a leghosszabb ez). Hát akkor most számoljuk ki, hogy mennyi idő után ad teljes védelmet a pfizer a többihez képest és hogy tényleg megéri-e várni rá, miközben semmivel sem ad teljesebb védelmet, mint akármelyik másik vakcina.
Annyira aranyos, hogy fogakmad nincs az oltásokról, de okoskodsz...
A Pfizer 5 hét. Az Astra 12. Melyik a nagyobb szám?
pfizernél a leghosszabb ez
Ne lódíts, ezt írtad. Nem a pfizernél a leghosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!