Egy nő csak egy férfi mellett "életképes"?
Czibók László fogalmazott így anno (rip). Úgy értem egy nő a legritkább esetben csinálja meg a saját életét, épít karriert és lesz anyagilag önálló, ehhez mindig egy férfire van szüksége, aki támogatja, eligazítja.
Ma itthon a legnépszerűbb, legbefolyásosabb nők mind úgy kerültek rivaldafénybe és váltak a többi nő irigységének középpontjává, hogy egy adott befolyásos férfit kifogtak maguknak és rajta keresztül felkapaszkodtak.
Sarka Kata: Hajdú Péter. Palácsik/Vajna Timi: Damu Roland, majd nagy ugrással Andy Vajna. Rogán Cecília: Rogán Antal. Ez a 3 nő konkrét ingatlan- és céghálózatokkal, brutális vagyonnal szállt ki ezekből a kapcsolatokból, amiknek megszerzésére egyedül aligha lettek volna képesek.
De most nem is csak az aranyásókról beszélek, hanem egy nő pl. mindig akkor dobbant egy adott férfi mellől, ha már be van biztosítva egy másiknál. Az erkölcsi része most mindegy is, lényeg, hogy önállóságról, függetlenségről a legritkább esetekben beszélhetük.
Mi ennek az oka?
A férfiak szeretnék ezt érezni, de ahogy látom, pont fordítva van.
A férfival való kapcsolat pont hogy ront a nők lehetőségein az életben.
Több a tanult nő mint a férfi, de a nők nehezebben érnek el magasabb pozíciókat a területükön, hiszen egy idő után szülni mennek, feleségek lesznek, és kevesebb idejük marad a saját életükre, sőt, ott kell hagyniuk egy időre a munkájukat is.
A nők életét emellett megrövidíti a házasság, mert a sztereotipiákkal ellentétben a nők számára nagyobb stresszforrás ellátni egy másik felnőttet évtizedekig, mint egy férfinak kibírni, hogy főznek/mosnak rá.
Ezért gyűlölöm a férfiakban azt, hogy kegynek, és óriási áldozatnak tartják, ha elvesznek egy nőt. Az ő életük egy nő mellett hosszabb lesz mint a társtalan férfiaké, kisebb eséllyel alakul ki náluk depresszió és szenvedélybetegségek, lekerül a vállukról az önellátás felelőssége, és az utódot (aki természetesen az ő nevükön van) ellátja otthon az asszony.
Baromira nem véletlen hogy a nők azok, akik százszor végiggondolják hogy megéri-e nekik egy kapcsolat egy férfival, míg a férfiak legszívesebben villával nyúlnának a konnektorba, ha hosszabb ideig nem találnak párt.
És az sem véletlen hogy a nők ragaszkodnak a feminizmushoz, és a jelenlegi életükhöz, míg a férfiak visszanyígják a "régi szép időket" amikor a feleség egész élete a szolgálatuk volt, nem pedig csak egy szabadidős tevékenység.
Pofa kell ahhoz, hogy valaki ezek mellett is azt higyje, hogy a férfi létszükséglet a nőknek.
Nyúlüreges vagyok :) Kérdező, még mindig nem tudom eldönteni, hogy csak teszed az agyad és hülyéskedsz, vagy tényleg komolyan gondolod, amit írsz.
Mivel szerinted az orvosi egyetemre smafu bekerülni (ebből arra következtetek, hogy eddig még nem nagyon felvételiztél felsőoktatásba), mondok neked néhány ismertebb, sikeres nőt, akiket nem a férjük tett ismertté. Lesznek köztük celebek is, hátha úgy jobban érted: Telkes Mária (keress rá, biztos nem tudod, ki ő, sosem szerepelt bulvárlapokban :)), Marie Curie, Angela Merkel, Beyonce, Shakira, Pink, Sophie Marceau, Tones and I, Kudlik Júlia, Czakó Judit, Egerszegi Krisztina, Ónodi Henrietta, Polgár Judit, Polgár Zsuzsa, J.K. Rolling, Vavyan Fable, stb. Írok ám még szívesen, ha kéred :) Itt már mondták előttem, hogy eleve csak olyan nőket hoztál fel példának, akik férjeik hátszelén lettek ismertek.
Nem a bulvársajtóból kéne művelődni, hidd el, attól csak el fog ferdülni a szemléleted - mint jól látszik. Látod, ha más forrásokból tájékozódsz, egy egészen új világ fog előtted feltárulni, és garantálom, hogy le fog tőle esni az állad ;) S bár aláírom, hogy a személyeskedés aljas dolog, de ha ide kiírsz valami provokatívat, akkor ezt sajnos vállalnod kell. Pech :)
Én az önálló egzisztencia megteremtésére gondolok saját munka és szellemi teljesítmény alapján. És úgy, hogy ezt nem egy erős férfi mellett érik nők el, mert kb. 10-nól 9-szer ez a helyzet, sorolhatsz még akárhány példát.
A Polgár lányokat egyébként az apjuk tréningelte ötéves koruk óta és hajtotta ki belőlök a sz*rt is, rossz példa, ahogy fel leeht sorolni jó pár celebet meg sztárt is, akiket a média megcsinált és hasznot húzott belőlük.
De nem ez a többség, egy átlagnőnek férfire van szüksége, hogy sikeressé válhasson.
Átlagnőként kezdte Rogán Cili, Sarki Kata, Palácsik Timi is. Nem volt kiemelkedő képességük (pl. jó énektudás), ezért rácsatlakoztak egy gazdatestre, ahogy a legtöbb nő teszi.
"8: bírom az ilyen incelező nyomorultakat gyakorin, akiknek még akkor sem jön át a szarkazmus, ha konkrétan ketten is leírják előtte, és odateszik a mondat végére."
Én írtam mind az 5ös és 8as kommentet. Nem a szövegértési képességeimmel van probléma, hanem van egy olyan erkölcsi határ amit megtartunk és nem viccelődünk vele. Több ezer ember futószallag szerű kivégzése képzeld el, ilyen.
"Az ilyen s*gghülyén vajon miféle iskola segíthet?"
A tanulmányi ösztöndíjamban merek fogadni hogy te egyetemet is csak kívülről láttál...
27-es, 23-as vagyok: igazad van, nem lehet rajta segíteni :)
Szegénykém, valószínűleg nem nagyon jutott magától az életben semmire, és ezért keres itt támogatókat azzal kapcsolatban, hogy a nők sz.rt sem érnek egyedül.
Valahol sajnálom, nehéz lehet ilyen elkeseredettségben élni, viszont ilyen nézetekkel, mint az övé, tök jó megélhetési celeb lenne belőle - köztük megállná a helyét, őket legalább ismeri, nem úgy, mint az én példáimat :D Remélhetőleg, majd aranyásóként vagy kitartóként megtalálja a megoldást a problémáira, mert másképp nem hiszem, hogy menni fog neki... :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!