Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ilyen sok oltásellenes?

Miért van ilyen sok oltásellenes?

Figyelt kérdés

Az emberiség átlagéletkora az utóbbi száz évben jelentős mértékben emelkedett. Nem genetikailag lettünk életképesebbek, hanem a körülményeink javultak. Ma már nagyon jó eséllyel éljük túl a gyermekkort, és nem pusztulunk bele tömegeses járványokba

sem. Csatornázunk, tisztítjuk az ivóvizünket, és nem utolsósorban vakcinázással védekezünk a halálos kórokozók ellen.

A védőoltások kifejlesztése az orvostudomány legnagyobb hatású vívmánya. Manapság mégis sokan ódzkodnak tőle, különféle ideológiákat gyártva. Az egyéni döntés felelőssége azonban nagy, hiszen a fertőzések esetében nem mondható, hogy az "egészségem az én magánügyem". A kórokozók ugyanis pusztán terjesztő közegként használnak bennünket, ezért a nem kellő alapossággal meghozott döntésünknek mások is megihatják a levét.

2021. máj. 13. 20:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
76%
A világ azért engedi mert minden egyes kormánynak óriási pénzeket ajánlottak fel többek között a Világbank ha kellő számú embereket beoltanak. A másik meg én is átestem a covid fertőzésen kisebb lázzal és mivel erős az immunrendszerem pár nap alatt el is múlt. Tehát ha sokan átesnek rajta akár tünetmentesen és nem kerülne lélegeztetőgépre akkor ha még egyszer elkapják amit kétlek akkor se kerülnek lélegeztetőgépre. Ha az ember átesett a bárányhimlőn akkor utána még egyszer nem nagyon fogja elkapni mert én nem ismerek olyat aki 2-szer lett életében bárányhimlős. A covid se különb. Ha az ember egyszer átesett rajta akkor már még egyszer nem nagyon fog de ha mégis akkor sem lesz súlyos tünetek. Ezért kérdezem hogy akik átestek rajta azoknak is mi értelme van az oltásnak hogyha állítólag az se védi meg az embert.
2021. máj. 15. 21:13
 22/37 anonim ***** válasza:
23%
Valóban rekord idő alatt készült el, de ez nem azt jelenti, hogy bármelyik fázist is kihagyták volna. Ugyanazokon ment keresztül, mint bármely más oltás. A fázisok közötti idő rövidült le, ami szimplán bürokratikus szarságok szoktak lenni, a vakcinafejlesztéshez köze nincs. Nem az 1 év rövid, hanem az eddigiek voltak hosszúak.
2021. máj. 15. 21:20
 23/37 anonim ***** válasza:
52%
22-es: És erről van bármilyen hiteles információd hogy ugyanazokon ment keresztül? Mert ha nincs akkor ez nem biztos hogy igaz.
2021. máj. 15. 21:22
 24/37 anonim ***** válasza:
37%

A nyugati vakcinákról igen.

A keletiek már más tészta.

2021. máj. 15. 21:26
 25/37 anonim ***** válasza:
20%

Kedves 21-es!

Akkor ismét idézek magamtól:

[link]

"Tanulmányi adatok szerint az emberek mindössze 65% tér vissza korábbi egészségi szintjére a fertőzést követő 1 hónapon belül."

[link]

"de emellett ahhoz is hozzájárulhat, hogy a szervezet túlzott immunválaszt produkáljon, ami fokozza a gyulladást szerte a testben. Emiatt az egyik leggyakoribb szövődménye a szívizomgyulladás. Főképp a mérsékelt tünetek elmúlta után, még a felépülés során is óvatosnak kell lenni, fokozatosan kell visszatérni a korábbi mindennapi aktivitáshoz. Mellkasi fájdalom, ingadozó vérnyomás vagy sportoláshoz való visszatéréshez javasolt COVID utáni kardiológiai kivizsgáláson részt venni."

Én egyébként a környezetemben csak olyanokat ismerek, akik 1 hónapig szenvedék a betegséget, esetleg poszt-COVID-juk volt vagy épp meghaltak.

Egyébként ha "erős" lenne az immunrendszered, nem írnál ilyen vígan, mert poszt-COVID-od lenne a túlzott immunválasz miatt.

Annyira jó olvasni ezeket a kommenteket... Épp most írja Messengeren az Édesapám, hogy mivel már megvan a második oltása is (egy hete kapta), valószínűleg már nem fog elpatkolni a COVID-ban, mint a barátai. Ugyanis több munkatársa is elhunyt. Közvetlenül a COVID-ban.

2021. máj. 15. 21:38
 26/37 anonim ***** válasza:
78%

Pár nappal ezelőtt jelentte be Szlávik és Rusvai is, hogy gyógyszerkísérlet folyik jelenleg. Szlávik mondta, hogy 2 éve egy gyógyszer, oltóanyag kutatása.

Ennyit erről.

2021. máj. 15. 21:43
 27/37 anonim ***** válasza:
42%
25-ös: Én ezt annyira bírom ezeket a hozzászólásokat hogy ismerőse ismerőse hunyt el covidban vagy imserős ismerősének az ismerős rokona hunyt el covidban de olyat még nem is olvastam vagy írták le azok akik valóban súlyos tüneteket kapták el amikor elkapták a covditot és lélegeztetőgépre kerültek de túlélték. Igy ezek nem hiteles hiteles információk én saját magamról tudok nyilatkozni hogy a teszt szerint átestem a covid fertőzésen és tartott vagy 2 napig a betegség. És túléltem nem lettek szövődmények nem kerültem lélegeztetőgépre és a nagy többség szintén nem került ha hiszünk a tisztekben és valóban covidosok voltak. És itt nem azt a kis százalékot kell nézni akik esetleg elkapták és lélegeztetőgépre kerültek vagy esetleg sajnos elhunytak hanem a többséget és arra alapozni hogy azért mégse olyan súlyos ez a covid vírus. Ezzel az erővel ugyanezt csinálhatták volna az influenzával is vagy annak idején a madár influenzával is de érdekes módon annak ellenére hogy jóval többen haltak azokban a vírusokban mint a covidban nem erőltették az emberek pláne a kormány az oltásokat hogy oltassa be magát az ember influenza ellen vagy más vírus ellen és még mindig él az emberiség és vagyunk is elegen. Az influenzában is meghalnak évente sokan mégse tették soha kötelezővé az oltást vagy hogy zsarolták volna az embereket. És ezért is kételkednek sokan ezekben a covid elleni vakcinákban. Amit nagyon erőltetnek értelmetlenül és már zsarolják és diszkriminálják az embereket akkor értelemszerűen jogosan felmerül az ember gondolatában hogy valami nem stimmel a vakcinákkal.
2021. máj. 15. 21:59
 28/37 anonim ***** válasza:
58%

Na akkor kezdjük.

1.

Velem egykorú, igaz nem őt ismertem látásból, hanem más C8-as tagokat:

[link]

2.a.

Egy nagyon jó, nagyon közeli barátnőm apukája. Tény, rákos volt, amiből egyébként kigyógyulhatott volna vagy élhetett volna vele évekig, akár boldogan is.

2.b.

Az a legjobb barátnőm 2-2,5 hétig szenvedett a COVID-dal, elviselhetetlen fáradtsággal, elviselhetetlen fejfájással, természetesen szaglás- és ízérzékelés-vesztéssel. Utána hónapokig durva fáradtság, romlott koncentrációs képesség.

Makkegészséges csajszi.

3.

A volt informatikatanárom 44 évesen hunyt el. Megrázott mindenkit, mindenki ismerte, hangosított sulis ünnepélyeken, mellesleg én párszor beszélgettem is vele. Mellesleg közvetlenül tanított is.

4.

Az egyik volt angoltanárom, 50 valahány évesen. Ő is ikonikus alak volt, szerették a diákjai. Én utolsó tanévben jártam be hozzá, hogy foglalkozzak az angollal, de addigra megvolt a nyelvvizsgám és az előrehozott érettségi is.

Az ő gyászjelentéseik ki vannak téve a volt gimim oldalára. Mivel ez egy névtelen oldal, talán nem linkelném be.

5.

Érdeklődési köröm / hobbim közösségének egyik ikonikus alakja, aki nagyon aktív volt a fórumokon, csoportokban is. Mindenkit megrázott. Harmincvalahány éves volt.

6.

Édesapám eléggé közeli ember, remélem, ezt elismered. Elhunyt az, akit a legtöbbször leváltott (járművezető), barátjának tekintette, megrázta őt, de például a másik kocsiszínben is ketten vagy hárman elhunytak. Illetve a BKV-nál összességében több járművezető is elhunyt.

Mellesleg sikerült elolvasnod a három cikket?

2021. máj. 15. 22:11
 29/37 A kérdező kommentje:

28

Sajnálom, nekem ugyan nem halt meg ismerősöm covidban de az egyik tanárom mondta hogy az ismerősei közül sokan meghaltak köztük az apósa és a sógora is akik makk egészséges emberek voltak...

2021. máj. 15. 22:23
 30/37 anonim ***** válasza:
34%
A 24.hu minden csak nem hiteles információs oldal.
2021. máj. 15. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!