Miért van ilyen sok oltásellenes?
Az emberiség átlagéletkora az utóbbi száz évben jelentős mértékben emelkedett. Nem genetikailag lettünk életképesebbek, hanem a körülményeink javultak. Ma már nagyon jó eséllyel éljük túl a gyermekkort, és nem pusztulunk bele tömegeses járványokba
sem. Csatornázunk, tisztítjuk az ivóvizünket, és nem utolsósorban vakcinázással védekezünk a halálos kórokozók ellen.
A védőoltások kifejlesztése az orvostudomány legnagyobb hatású vívmánya. Manapság mégis sokan ódzkodnak tőle, különféle ideológiákat gyártva. Az egyéni döntés felelőssége azonban nagy, hiszen a fertőzések esetében nem mondható, hogy az "egészségem az én magánügyem". A kórokozók ugyanis pusztán terjesztő közegként használnak bennünket, ezért a nem kellő alapossággal meghozott döntésünknek mások is megihatják a levét.
A nyugati vakcinákról igen.
A keletiek már más tészta.
Kedves 21-es!
Akkor ismét idézek magamtól:
"Tanulmányi adatok szerint az emberek mindössze 65% tér vissza korábbi egészségi szintjére a fertőzést követő 1 hónapon belül."
"de emellett ahhoz is hozzájárulhat, hogy a szervezet túlzott immunválaszt produkáljon, ami fokozza a gyulladást szerte a testben. Emiatt az egyik leggyakoribb szövődménye a szívizomgyulladás. Főképp a mérsékelt tünetek elmúlta után, még a felépülés során is óvatosnak kell lenni, fokozatosan kell visszatérni a korábbi mindennapi aktivitáshoz. Mellkasi fájdalom, ingadozó vérnyomás vagy sportoláshoz való visszatéréshez javasolt COVID utáni kardiológiai kivizsgáláson részt venni."
Én egyébként a környezetemben csak olyanokat ismerek, akik 1 hónapig szenvedék a betegséget, esetleg poszt-COVID-juk volt vagy épp meghaltak.
Egyébként ha "erős" lenne az immunrendszered, nem írnál ilyen vígan, mert poszt-COVID-od lenne a túlzott immunválasz miatt.
Annyira jó olvasni ezeket a kommenteket... Épp most írja Messengeren az Édesapám, hogy mivel már megvan a második oltása is (egy hete kapta), valószínűleg már nem fog elpatkolni a COVID-ban, mint a barátai. Ugyanis több munkatársa is elhunyt. Közvetlenül a COVID-ban.
Pár nappal ezelőtt jelentte be Szlávik és Rusvai is, hogy gyógyszerkísérlet folyik jelenleg. Szlávik mondta, hogy 2 éve egy gyógyszer, oltóanyag kutatása.
Ennyit erről.
Na akkor kezdjük.
1.
Velem egykorú, igaz nem őt ismertem látásból, hanem más C8-as tagokat:
2.a.
Egy nagyon jó, nagyon közeli barátnőm apukája. Tény, rákos volt, amiből egyébként kigyógyulhatott volna vagy élhetett volna vele évekig, akár boldogan is.
2.b.
Az a legjobb barátnőm 2-2,5 hétig szenvedett a COVID-dal, elviselhetetlen fáradtsággal, elviselhetetlen fejfájással, természetesen szaglás- és ízérzékelés-vesztéssel. Utána hónapokig durva fáradtság, romlott koncentrációs képesség.
Makkegészséges csajszi.
3.
A volt informatikatanárom 44 évesen hunyt el. Megrázott mindenkit, mindenki ismerte, hangosított sulis ünnepélyeken, mellesleg én párszor beszélgettem is vele. Mellesleg közvetlenül tanított is.
4.
Az egyik volt angoltanárom, 50 valahány évesen. Ő is ikonikus alak volt, szerették a diákjai. Én utolsó tanévben jártam be hozzá, hogy foglalkozzak az angollal, de addigra megvolt a nyelvvizsgám és az előrehozott érettségi is.
Az ő gyászjelentéseik ki vannak téve a volt gimim oldalára. Mivel ez egy névtelen oldal, talán nem linkelném be.
5.
Érdeklődési köröm / hobbim közösségének egyik ikonikus alakja, aki nagyon aktív volt a fórumokon, csoportokban is. Mindenkit megrázott. Harmincvalahány éves volt.
6.
Édesapám eléggé közeli ember, remélem, ezt elismered. Elhunyt az, akit a legtöbbször leváltott (járművezető), barátjának tekintette, megrázta őt, de például a másik kocsiszínben is ketten vagy hárman elhunytak. Illetve a BKV-nál összességében több járművezető is elhunyt.
Mellesleg sikerült elolvasnod a három cikket?
28
Sajnálom, nekem ugyan nem halt meg ismerősöm covidban de az egyik tanárom mondta hogy az ismerősei közül sokan meghaltak köztük az apósa és a sógora is akik makk egészséges emberek voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!