Hogyan változtassak ezek?
Figyelt kérdés
Több generációs családi probléma nálunk a pénz. A nagyapám is mindent elszórt egy pillanat alatt és nélkülözni kellett apáméknak. Általában mire fizetésre került volna a sor addigra előlegben felvette minden pénzét és elszórta a családnak pedig semmi nem maradt. Így éltek apámék gyerekkorukban. Ezt a nagyanyámtól tudom. Én gyerekkoromban szintén így éltem. Apám mindent elszórt piára és a fizetéséből szinte semmi sem maradt megélhetésre. Ezért nekem szintén nélkülözni kellett. Azt a keveset amit hazaadott anyám szintén gyorsan elverte... Most én felnőtt koromra szintén így élek. Ezt csinálom... Sosem elég a pénzem. Előlegben felveszem a negyedét mindig és sokszor hülyeségeket veszek ahelyett hogy beosztanám. Így sokszor kerülök nehéz helyzetbe. Most az történt hogy a szokásosnál is többet költöttem el. Ahelyett hogy befizettem volna az elmaradt számláimat mindenfélét vettem és most ott tartok hogy arra sincs pénzem amire kéne. A hitelem is el kellett több mint egy hetet tolnom. Haragszom magamra. Utálom magam ezért. Nagyon bánt és bűntudatom van. Ha nem szórtam volna el a pénzt most lenne mindenre. Ehelyett halmozódik minden. Nem tudom hogy mit tegyek hogy ne ilyen hülyén kezeljem a pénzt. Hogyan tanulhatnék meg vele bánni?2021. máj. 12. 13:15
1/4 DDorkaa válasza:
Az interneten rengeteg módszert találhatsz a spórolásra. Először mindig a kötelező dolgokat fizesd be és utána a maradékból költhetsz "hülyeségekre".
Jó módszer például a boríték módszer. Felcímkézel borítékokat és külön gyűjtöd bennük mindenre a pénzed. Így jobban átlátod, hogy mire mennyit költhetsz még :-)
2/4 anonim válasza:
Szerintem neked kérdező nem spórolási trükkökre van szükséged (vagy nem csak azokra), hanem alapvető szemléletváltásra a pénzügyi modelledet illetően.
Rossz mintát láttál, azt követed, de megvan benned a szándék a változtatásra, és ez egy jó jel.
3/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom elmondani hogy mennyire bánt ez az egész. Mindent ki tudtam volna fizetni és még maradt volna pénzem is bőven. Erre elszarom és nagy bajba kerülök a saját hülyeségem miatt... Bár visszacsinálhatnám az elmúlt 3 hetet...
2021. máj. 12. 17:41
4/4 anonim válasza:
Azt már nem tudod visszacsinálni, de ha most elkezdesz dolgozni azon, hogy megváltozzon a pénzhez való hozzáállásod, megkíméled magadat a jövőben az ilyen bajoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!