Egy feministával miért jobb együtt élni férfiként, mint egy "hagyományos" értékrendű nővel?
A feminizmus megpróbálja megteremteni az új "modern", "21-ik századi" nőtípust, aki erős, független, önálló és mindig a jó döntést hozza. Eközben megpróbálja beállítani az eddigi, hagyományos felfogást és értékrendet úgy, mint kizsákmányolás, elnyomás, rabszolgatartás stb.
Az én anyukám, mamám még nem úgy élték meg a női szerepüket mint elnyomást, főleg, hogy nem kellett kemény fizikai munkát végezniük mint pl. nagyapámnak az ózdi szénbányában, illetve katonának sem sorozták be őket soha, hogy a fronton dögöljenek meg a hazáért és családjukért. A konyhai munkával, de leginkább gyermeknevelést illető feladatokkal kapcsolatban nem a kizsákmányolás volt a megélésük, hanem a biztonságérzet, az otthon melege és a hálával vegyes aggodalom a férfi felé, aki épp az életét teszi kockára akár csak a munkahelyén is nap mint nap, mert ha maradunk a bánya példánál, elég gyakran otthagyhata egy melós a fogát egy omlás alkalmával. Mai napig egyébként a veszélyes munkák 96%-át férfiak végzik.
Lényeg, hogy ma, amikor a keményen dolgozó, sok esetben túlórázó férfit (és itt mindegy, hogy válallkozó, vagy minimálbérért rohadó valaki) egy feminista részéről az várja otthon, hogy miért nem segít este 8-kor hullafáradtan még a házimunkában is, akkor miért ne válassszon egy olyan nőt, akit türelmesebb, áldozatkészebb vele szemben, és nem megy rá még a párkapcsolata is arra, hogy a kötelességét teljesítve a mindennapi kenyeret próbálja előteremteni?
Miért válasszon egy férfi egy öntudatos, akaratos feministát, akinek csak követelései vannak, miért ne spórolja meg magának ezt a hajcihőt egy "egyszerűbb", szeretni tudó nővel, aki valódi partnere lehet a hétköznapokban?
Kedves kérdező, mondd már el nekem, hogy ha mindkét fél ugyanannyit dolgozik, kb ugyanolyan intenzitásban, tehát nagyjából ugyanannyira fáradt mind a kettő, akkor mégis miért kéne csak a nőnek takarítani a kettejük dolgait, megfőzni amit mindketten esznek?
Nyilván ahol a férfi keres olyan jól, hogy mindkettőjüket eltartsa, a nőnek nemigazán vannak karrierambíciói, és szívesebben nevel gyereket meg takarít otthon, akkor csinálják így, teljesen jó.
De ahol a két fél egyenlő számú munkát végez, neadjisten ugyanannyit is keresnek, miért csak az egyiknek dolga a házimunka? Csupán azért mert neki nincs Y kromoszómája?
Én úgy nőttem fel, hogy már a szüleim is megosztották a munkát, rengetegszer édesapám főzött például, és mégsem lett tőle kevésbé férfi.
Nem értek egyet a férfigyűlölettel, sőt, egyenesen károsnak és kibírhatatlannak találom némelyik szélsőségesen feminista nőtársam, de abban mindenki biztos lehet, hogy a párommal közösen fogjuk megosztani a munkát, úgy hogy az mindkettőnknek megfeleljen, és egyenlő bánásmódon alapuljon.
Igen biztos nekem van 30 kiló feleslegem, te agyhalott. Nem annak, aki otthon csak döglik a kanapén sörrel a kezében. :DDD
Edzeni is van időm, amellett hogy munka után besegítek a páromnak, szóval ne aggódj értem. Te ugye valami falun élsz? Ott hallottam csak ilyen szöveget, a mi környékünkön már rég körberöhögik a magad fajtát, férfiak és nők egyaránt.
Nekem bezzeg nem válaszolsz, hogy miért is kéne a két egyformán dolgozó felnőtt ember közül csak a nőnek házimunkát végezni.
Igazából szerintem te magad se tudod :D
Főleg hogy baromira kisarkítottad amit a főkérdésben írtál, mert nem minden férfi ér hulla fáradtan este nyolckor haza, míg a nő otthon lógatja a lábát. Ha veszünk pl kettő irodistát, miért lenne az egyik fáradtabb mint a másik?
Ugyan már, tudod jól, hogy falun az igazi férfiak, nem irodisták. A kérdezőhöz hasonlóan húzzák az igát a gyárban meg a bányában éhbérért és közben szidják a magamfajta álférfiakat, akik jól keresnek, van idejük edzeni és még csak nem is egy rongyként kezelik a feleségüket. :D
Amúgy az ilyen "férfiak" tesznek nagyon büszkévé a 14 éves unokaöcsémre, aki ennyi idősen tud főzni, és a porszívóra sem hiszi azt, hogy R2D2 a Star Warsból. Kis puhapöcs, ő is előfordul, hogy főz, mire a szülők hazaérnek. Szánalmas nem?
26: a válasz az, hogy nem "kéne". A sarkítást te csinálod, mert én nem mondtam, hogy a nő lógatja otthon a lábát - de pl. ha gyesen van, akkor a házimunka ne legyen már összehasonlíható azzal, ha valaki reggel 9-től este 9-ig rohad benn valahol.
Amúgy se arról volt szó, hogy a nőé a portfis, hanem az, hogy ne degradáljon már házimunkát végezni meg főzni a családra, mikor ez évmilliók óta női feladat.
28: hozzám ilyen nem fog jönni :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!