Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy feministával miért jobb...

Egy feministával miért jobb együtt élni férfiként, mint egy "hagyományos" értékrendű nővel?

Figyelt kérdés

A feminizmus megpróbálja megteremteni az új "modern", "21-ik századi" nőtípust, aki erős, független, önálló és mindig a jó döntést hozza. Eközben megpróbálja beállítani az eddigi, hagyományos felfogást és értékrendet úgy, mint kizsákmányolás, elnyomás, rabszolgatartás stb.

Az én anyukám, mamám még nem úgy élték meg a női szerepüket mint elnyomást, főleg, hogy nem kellett kemény fizikai munkát végezniük mint pl. nagyapámnak az ózdi szénbányában, illetve katonának sem sorozták be őket soha, hogy a fronton dögöljenek meg a hazáért és családjukért. A konyhai munkával, de leginkább gyermeknevelést illető feladatokkal kapcsolatban nem a kizsákmányolás volt a megélésük, hanem a biztonságérzet, az otthon melege és a hálával vegyes aggodalom a férfi felé, aki épp az életét teszi kockára akár csak a munkahelyén is nap mint nap, mert ha maradunk a bánya példánál, elég gyakran otthagyhata egy melós a fogát egy omlás alkalmával. Mai napig egyébként a veszélyes munkák 96%-át férfiak végzik.

Lényeg, hogy ma, amikor a keményen dolgozó, sok esetben túlórázó férfit (és itt mindegy, hogy válallkozó, vagy minimálbérért rohadó valaki) egy feminista részéről az várja otthon, hogy miért nem segít este 8-kor hullafáradtan még a házimunkában is, akkor miért ne válassszon egy olyan nőt, akit türelmesebb, áldozatkészebb vele szemben, és nem megy rá még a párkapcsolata is arra, hogy a kötelességét teljesítve a mindennapi kenyeret próbálja előteremteni?

Miért válasszon egy férfi egy öntudatos, akaratos feministát, akinek csak követelései vannak, miért ne spórolja meg magának ezt a hajcihőt egy "egyszerűbb", szeretni tudó nővel, aki valódi partnere lehet a hétköznapokban?

2021. máj. 9. 12:51
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
58%
Én nem vagyok feminista, férfi vagyok, de nálam az alap, hogy a nő ha dolgozik, nem kell mindent csinálnia. Egyértelmű h ne legyen elnyomva. De volt olyan feminista, akinek annyira erős volt a kognitív disszonanciája, hogy olyan szituációban, ahol a férfi dolgozik, ő pedig nem, akkor se végezné el a háztartást. Fel volt háborodva. Hát arany életem lenne ha csak ennyit kéne csinálni és el tartanának. Sok feministában meg ugyanezt a logikát látom, felborítják a jót, saját magukat téve tönkre, és valami nagyon nevetséges és szánalmas. Ha nő lennék, nekem lenne a legjobb életem, a régi hagyományokat hoznám fel. Ami nem egyenlő azzal, hogy elnyomnak. Az elnyomás sosem jó, és sosem ezt támogatom. A férfi a felsőbbrendű, az erősebb, ezért a nő akaratát kell elébe helyezni, így van meg az egyensúly. A feminácik ezt is felborítanák. Amit meg nem szeretek, hogy sosem logikusan gondolkodnak, ezért vitázni se tudnak ezekről. Olyan mint sok nagyranőtt gyerek, aki csak dühös, mert nem törődtek vele, ezért toporzékol. Ez is mutatja hogy a férfiaknak kéne tenni valamit, és ők a felsőbbrendűek, de nem úgy kell tenni hogy rájuk hallgatunk, hanem megadjuk amire igazán szükségük van.
2021. máj. 9. 13:28
 12/35 anonim ***** válasza:
95%

Az a helyzet, hogy nem azzal van a baj, aki háztartásbeli mint régen. Mivel az otthoni munka ugyanúgy munka, mintha fizetnének érte. A gyereknevelés pedig megint egy külön munka.

Nem feminizmus az, ha azt állítom, hogy aki otthon is van, az is dolgozik. És nem a kitartottakról beszélek, akikhez jár a dadus, meg a takarítónő.

De ma már nagyon sok család nem tud megélni 1 fizetésből, ezért a nő is dolgozik (nem csak ezért, de jobb helyeken oktatták az iskolában, hogy hogyan kerültek be a nők is a munkahelyekre, mondjuk a parasztok azelőtt is dolgoztak nemtől függetlenül).

És így már nem fair, hogy apa dolgozik 8-10 órát, anyuka is, de még otthon minden nap ráhúzhat 3-4 órát, hogy az alap dolgok meglegyenek. Mosás, főzés, gyerekek stb.

Hiába vannak háztartási gépek, sok dolog így sem végzi el magát.

Mint említettem ennek volt egy folyamata, kiváltó okai, amiért a gyárakban megjelentek a nők, de ezzel párhuzamosan még nem szűnt meg az otthoni munka, vagyis inkább nem feleződött meg.

Aki szerint normális, hogy "az erősebbik" nem, hazajön leül a tévé elé pihenni, és őt nem érdekli sem a gyerek, csak legyen csönd, nézze a tv-t és legyen később kaja az asztalon, miközben a másik is épp hazaért a munkából, de le se tud ülni, mert mindem egyedül az ő nyakába zuhan, foglalkozzon ő a gyerekkel hiszen ő szülte (a másik amúgy hol volt, amikor készült? Vagy ha ő nem szült, attól még nem szülője a drága embergyereknek?) az nyugodtan pontozzon le.

Leírom mégegyszer, hogy nem a háztartásbeliséggel van a gond, hanem azzal, amikor párhuzamosan dolgozik is az asszony.

Aki ilyen kapcsolatban él, az férfiként leírja magát, mint önellátásra képtelen és gyenge, nőként pedig egy hülye, hogy hagyja magát cselédnek dolgoztatni.

2021. máj. 9. 13:48
 13/35 anonim ***** válasza:
87%

Férfiként írom, lesülne a bőr a képemről, ha a szintén dolgozó párom csinálja mindent itthon, én pedig semmit. 21. században élünk, tanuljatok meg ti is főzni, férfiak! Ebbe az irányba megy a világ, a mai nők már nem olyan szolgalelkűek, mint a nagymamádék. Előbb utóbb a tunya férfiak nem fognak kelleni senkinek.

Ez persze az az eset, amikor mindkét fél dolgozik. Aki nem dolgozik (csak ugye ezt ma melyik pár engedheti meg), attól joggal várhatja el az ember, hogy a semmit tevés helyett, rendben tartsa a házat.

2021. máj. 9. 14:21
 14/35 anonim ***** válasza:
9%
Mert paprikás a nyelve, és hamar kihúzza az ember a gyufát nála.
2021. máj. 9. 15:13
 15/35 A kérdező kommentje:
13: nem vagy férfi. Az a fajta antinő vagy, akiről a poszt szól.
2021. máj. 9. 17:10
 16/35 anonim ***** válasza:
79%
Haha, persze, nyugtasd magad ezzel.
2021. máj. 9. 17:33
 17/35 anonim ***** válasza:
91%
Bocs, de a nők a magamfajtát jobban szeretik, mint a hozzád hasonló léhűtőket. Uram borogass, abban méred a férfiasságot, hogy nem vagy hajlandó otthon segíteni? Bravó.. Remélem nincs olyan elkeseredett nő, aki hajlandó összeállni egy ilyen alakkal.
2021. máj. 9. 17:52
 18/35 A kérdező kommentje:

17 :DD Minden szavadból, kifejezésedből ordít, hogy egy feminista agyhalott vagy. A "nők" nem a papucsokat szeretik, azoka feministák, de majd azok is rájönnek, hogy mégiscsak az "igazi" férfi lenne a jó, aki ráncba tudja szedni kis hisztis fejüket.

Szerezz magadnak egy ilyet, aztán gyorsan meg fog változni a világképed, higgy nekem! Persze azért menj le előbb a kondiba és mozogd le azt a +30 kilót, amit már ugyanennyi éve nem tudsz leadni, és ezért a "szerencsésebb" nőtársaidra haragszol :)).

2021. máj. 9. 18:15
 19/35 anonim ***** válasza:
10%

17-es, tényleg ne égesd magad azzal, hogy férfinak adod ki magad!:D

Élő férfitől még nem hallotta senki, hogy "Uram borogass", de az egész stílusod elárul.

Nyugodtan leírhatod nőként is a véleményed, de ez így nagyon gáz!

2021. máj. 9. 18:51
 20/35 anonim ***** válasza:
83%
Hú de felíratnék itt egy-egy embernek prozacot.
2021. máj. 9. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!