Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám leküzdeni ezt...

Hogyan tudnám leküzdeni ezt az irigységet, fájdalmat, gyűlöletet negatívitást?

Figyelt kérdés

Sajnos átmenetileg olyan környezetben élek(férjem családjával) még egy évig ahol nem szeretnek, elviseljük egymást de tudom mit gondolnak rólam, nem szeretnek. Sajnos rengeteget bántottak ok nélkül. A lényeg az, hogy sajnos ezek nem fognak változni. De bennem egy ideje csak gyűlt ez a sok negatív dolog elnyomtam magamban és most teljesen felszínre tört.

Mit tehetnék hogy ez el múljon, nem szeretek ilyen ember lenni.

Szeretnék újra pozitív lenni mosolyogni nem irigykedni, nem mások véleménye szeirnt élni. De annyira nehéz. Mi kellene hogy változzak?

Tudtok ajánlani oldalakat könyveket ami segitene?

2021. ápr. 30. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Miből ered az egész?
2021. ápr. 30. 12:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos mikor a gyerekeink születtek akkor kezdődött. A férjem családja nem akarta őket. Utána meg még azt is meg akarták mondani hogyan neveljem. Rengeteg konfliktus volt. Az alapvető gyerek szülő szerepből nem akartak minket hagyni kilépni. Mindig csak ők akartak irányítani. A férjemen keresztül is próbáltak manipulálni. Eleinte tűrtem, majd amikor a férjem is belátta jobb lett. Most mindketten kapjuk, persze én jóval többször. Az irigységet a férjem testvére ellen érzem főleg mostanában mert neki tényleg olyan mintha másképp kezelnék. A gyerekeket is inkább sokszor piszkálják úgy burkoltan.

Bennem elültették azt hogy nem vagyok jó, se anya se feleség semmiben igazán. Vagy ha jó de akkor sem olyan jó mint ők.

Engem nagyképűnek állítanak be aki nem szereti őket.

Egy pár hete nagyon depresszióa vagyok sajnos és úgy érzem ebből nincs kiút.

2021. ápr. 30. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezen az allapoton egy hamis pozitivkodas nem segit. Ilyen kozegben a cel a leszarom allapota lehet, amennyiben a csaladtagok hagyjak. Mert adott esetben jobban szeretik a konfliktust, mint latni azt, hogy a masik latszolag nyugodt.

Egy ev egy belathato ido. Szerintem arra koncentralj, hogy kettotok viszonya ne seruljon. Olvasni pedig regenyt kene, ami talan eppen tele van konfliktussal, vagy nem, de elvisz teged ebbol. Nincs csoda, amitol Buddha modra modosult tudatallapotban nem erzekeled, milyen rossz.

Es a leirasod alapjan nem te vagy negativ. Egeszseges emberi reakciok a helyzetre.

2021. ápr. 30. 12:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. ápr. 30. 12:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Menekülés (családoddal) nem opció?
2021. ápr. 30. 12:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. Egy év múlva költözünk igy is úgyis de most erre nincs keret.
2021. ápr. 30. 13:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor nincs mese, ki kell tartani addig. Legalább megerősödsz lelkileg ebből a szempontból.
2021. ápr. 30. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Majd az idegosztályon kipihened.
2021. ápr. 30. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!