Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A néger szó most akkor pejorat...

A néger szó most akkor pejoratív a magyar nyelvben? Nagymamám használja de nem bántólag, szerinte nem az.

Figyelt kérdés
2021. ápr. 25. 23:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Megszoktuk ezt a szót csak mi nem tudtuk hogy ennek mekkora negatív jelentése lehet mégha nem is annak szánjuk. Kíváncsi lennék hogy más országban is normális-e ez a szó, de szerintem nem. Értenie kellene az embereknek a különbséget. Azt sem értem miért nem lehet feketét mondani, és akkor nem lesz félreértés. Mert lehet hogy te nem sértés ek használod de 10-ből 9 fekete annak fogja venni. Nekem semmi kedvem élesben kipróbálni.
2021. ápr. 27. 16:26
 12/16 Sunshinedoll ***** válasza:
0%

Az én döntésem, szerintem semmi nevetséges nincs abban, hogy próbálom az embereket indirekt módon érzékenyíteni, főleg úgy, hogy az angol nyelv és az n-betűs szó az angolban mennyire elterjedt és sok magyar ember a mai napig nem tudja, hogy miért gáz kifejezés. Igenis tudja meg a magyar ember is, hogyan ne legyen tiszteletlen más nyelven másokkal.

Azért, mert egy márka beleválasztott a névválasztásba még nem jelenti azt, hogy akkor ez név rendben van.

Illetve már csak azért sem tartom nevetségesnek, mert egy szót nem kimondani kb. zéró erőfeszítésbe kerül, szóval nem értem, hogy miért vannak emberek, akik mindenféle indokkal jönnek, hogy mégiscsak kimondjuk lol. Nem értem, sosem hogy "és ha harmadik világháború derekán hét napja éhezve azzal az egy módszerrel lehetne véget vetni a szenvedésnek, ha egy ember kimondja az nbetűs szót, akkor is rasszista lenne?" Meg hasonlók. Igen akkoris, köszönjük szépen, az angolban legalábbis igen.

Az, hogy magyarul ki mondja meg ki nem, mindenkinek egyéni döntése, szerintem az én döntésem sem nevetségesebb, mint egy szó használatán cirkuszolni meg ahhoz ragaszkodni, mert bezzeg a Negro cukor...

2021. ápr. 27. 18:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#12 Hagyd már az angolt... Nem ez volt a kérdés. Egyébként a negro spanyol szó, és azt jelenti, fekete. Nem kéne mindenben a nyugatot majmolni.
2021. ápr. 27. 18:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Összefügg, ha ismered egy kicsit a történelmet márpedig ennyit mindenki ismer. A cukorkának pedig semmi köze az emberekhez. Nem mindegy hogy egy tárgyra használjuk vagy egy emberre.

Nem 12 voltam.

2021. ápr. 27. 19:16
 15/16 anonim ***** válasza:
51%

12

Angol névvel neked nem is nagyon van beleszólásod a MAGYAR nyelvi dolgokba.

Te már veszett agymosott vagy. Azért mosnád mások agyát is.

2021. máj. 23. 15:39
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem pejorativ de nem a legszebb kifejezes. A Tvben nem fogod hallani hogy a hirados azt mondja hogy neger, csak azt hogy fekete, afrikai, afro, stb.

Amerika az mar mas... :D ott a munkahelyedrol siman kirugnak ezert

Spanyolok ugy hivjak oket hogy negrito/negrita mert a fekete spanyolul negro

2021. jún. 1. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!