Mennyire vagy megelégedve a testeddel, alakoddal, kinézeteddel?
Ha meg vagy, akkor mindig is meg voltál? Vagy már sikerült változtatnod, hogy úgy nézz ki, ahogy szeretnél?
Ha nem vagy, akkor mi az amin változtatni szeretnél? Ha tudnál változtatni, akkor milyen lépéseket teszel annak érdekében?
Gyűlölök magamon mindent. Túl kicsik a szemeim, aszimmetrikus az arcom, nagy, széles, otromba krumpliorrom van, fura alakú, vékony a szám, vastag, rövid a nyakam, a felsőtestemre és a hasamra hízok, de mellem így is alig van. Még vékonyként is vastag virsli ujjaim voltak. A hajam vékonyszálú és ha megmosom, 2 nap múlva már annyira zsíros, mint más, normális embereknek minimum egy héttel a legutóbbi hajmosás után, emiatt sajnálok rá pénzt és időt, energiát áldozni, úgyhogy nem használok rá hajbalzsamot se, aminek köszönhetően nagyon gyorsan töredezni is kezd. Hiába próbáltam mindenféle speckó sampont, semmi sem segít. Pattanásos is vagyok, nem csak az arcomon, a hátam, vállam, combom, nyakam is tele van vele, rájöttem, hogy a tej miatt van, de arról meg képtelen vagyok leszokni, mert válogatós vagyok és kb. minden, amit egyáltalán megeszek, tartalmaz tejet valamilyen formában, a méregdrága vegán tejtermék helyettesítő termékekre pedig nincs pénzem. Az arcbőröm is selejtes, egész életemben azt hittem, zsíros, de elkezdtem ilyen illatanyagmentes arclemosókat meg hidratálókat használni, azóta állandóan annyira száraz, hogy szó szerint hámlik az orromon, a homlokomon meg a szám körül is a bőr. Fml
23L
Meg vagyok elégedve vele, de nem mindig voltam, láttam magam kövérnek csontsoványon is pl, szóval szerintem ennek a nagy része fejben dől el, hogy akkor én most leszrok mindenkit, egyszerűbb az életem, ha nem utálom magam.
Nyilván vannak olyan dolgok, amik kapcsán jobban örülnék ha így meg amúgy néznék ki, de vannak dolgok, amiken nem tudok változtatni vagy max csak műtéttel meg egy halom pénzzel, így ezeket elengedtem, nem kesergek ezeken.
Illetve szerintem el lehet fogadni a testünket úgy is, hogy közben mondjuk igyekszünk azon változtatni. Pl én elfogadtam magam 68 kilósan is, meg most is, visszanézve a régebbi képeket kifejezetten szexinek láttam magam azzal a plusz pár kilóval, de most is tetszek magamnak, így hogy tónusosabb és izmosabb vagyok.
Tény, hogy alapvetően sosem voltam túlsúlyos és sosem ért inzultus a külsőmmel kapcsolatban, úgy gondolom így magunkat is könnyebb elfogadni, bármennyire is igyekszik az ember nem foglalkozni mások véleményével, meg tudja nehezíteni a dolgunkat.
Autoimmun-betegség miatt vannak olyan bőrproblémáim, amiket csak szigorú étrenddel tudok tünetmentesen tartani, ezzel pl még annyira nem sikerült kibékülnöm, de dolgozok rajta, meg igazából ha tartom az étrendet és odafigyelek, nincs belőle semmi baj.
Rendszeresen edzek és igyekszem többnyire egészségesen étkezni, viszont már eljutottam arra a pontra, hogy nem az érdekel, hogy izmos vagy sovány vagy kerekseggű legyek, hanem hogy azért csinálom mindezt, mert szeretnék egészséges lenni meg szeretnék jó kondiban lenni most is meg majd később 60 évesen is, az meg nyilván csak jó, ha cserébe még tetszek is magamnak.
Összességében közepesen vagyok vele megelégedve, ezt is elég sokáig tartott elérnem. 175 cm vagyok (20/L), amit túl magasnak éreztem nagyon sokáig, és az sem segített a dolgon, hogy az esetek többségében mindig én voltam a legmagasabb, ami tudott zavarni. Mára már kezdem megszeretni, elfogadni.
Nem tudok hízni, ha mégis sikerül egy nagyon kicsit, akkor pedig nagyon kell figyelnem, hogy azok a kilók ne peregjenek le. Messze nem vagyok kórosan sovány, de például combra, arcra nagyon szeretnék kicsit felszedni.
Szemeimmel nagyon elégedett vagyok, szerintem kifejezőek, kékes-szürke árnyalatúak, de kicsit zöldesek is.
Bőrömmel viszont nem sikerült kibékülnöm. Kis túlzással ránézek egy tábla csokira, és körülbelül 2 napig "szépen" kipattogzik az arcom, vállam, hátam és karom. Sajnos könnyebben zsírosodik, és hajlamos a kipattogzásra és, ami még rosszabb, nyomuk is marad.
A hajamat pedig nem igazán tudom hova sorolni, szóval inkább közepesen vagyok megelégedve vele. Ilyen seszínű barnás-szőkés alapjáraton, de most van benne pár szőke melírozott tincs, ez javított kicsit az összhangon. Viszont az problémásabb, hogy hullámos/göndör és nem a legegyszerűbb karbantartani, enyhén szólva. Azóta kezdtem el jobban értékelni, miután megláttam YouTube/Instagram videókon, hogy másoknak mennyire macerás, ha ilyesmi hajat szeretnének pár órára.
Változtatni pedig szeretnék és már folyamatban is van, jobban odafigyelek, hogy mit és mikor eszem, igyekszem a bőrömet is jobban ápolni, mint eddig. A "hízókúra"/izomépítés a keményebb dió, de szeretném elérni a célom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!