Hogyan tanuljak meg (gyorsan) dönteni? (Hogyan legyek határozottabb, és hogyan legyenek szilárdabb elveim?)
Most, így online oktatásban vettem észre, hogy mennyire semmitmondó véleményem van sokszor (házi feladatok kapcsán pl: döntsd el, hogy szted kinek volt igaza, és miért stb.) Igazából nem adok senkinek se igazat, csak ilyen kicsit "elmismásolva" mondom, hogy hát ennek ezért-emennek meg ezért. Kicsit olyan, mintha tudat alatt kerülném az ilyen "kellemetlen" helyzeteket (nem direkt csinálom, általában utólag, visszanézve jövök rá erre).
Illetve, még az is a problémám, hogy nagyon nehezen, lassan hozok meg döntéseket. Még apróságokon is túl sokat gondolkodom; "Hogy mégis hogyan lehetne a legjobb?". Túl sokat filózom és elég határozatlan, bizonytalan vagyok. Mit gondoltok? Szimplán idő és több gyakorlat kérdése? Idővel majd határozottabb leszek/lehetek? (igyekeztem már fejleszteni magam e téren, de eddig nem túl sok sikerrel)
Ahhoz hogy határozott legyen valaki tudnia kell hova tart, ennek fényében tudja hogy mi a jó döntés és mi nem az (mi viszi közelebb a célhoz és mi nem). Mik a céljaid és miért? Írj egy listát ezekről.
És azt is tudnod kell mely értékeket tartasz olyan fontosnak hogy még a fenti célok eléréséhez se vagy hajlandó feladni őket.
Ugyanigy vagyok vele , es egy csomo ideig fel se tunt amig valaki nem szolt meg miatta. Mindig olyan véleményem volt ami mindenkinek megfelelo volt, azaz senkit sem akartam magamra haragitani, partatlan voltam , nem tudtam magam egy bizonyos állásponthoz elkotelezni. Sot , meg szerintem most sem lennek ra kepes :D . Eloszor is ,nem feltétlen rossz dolog az ha pártatlan az ember, szerintem magas(nem tudom hogy jo melleknevet tettem e elé lol) empatiara utal ha az ember mind ket oldalt figyelembe veszi és úgy próbál állást foglalni. Viszont tapasztalataim szerint igy konnyebben ki is használhatnak , mert nem vagy magabiztos es egy "sodrodok az arral" aurat sugarzol. Ezert jó ha bizonyos dolgokban ki tudsz es ki akarsz allni a velemenyed mellett. ^^"
Az a fontos hogy legy biztos onmagadban es legyenek kituzve morális celjaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!