Mennyire éreznétek magatokat felelősnek egy rokon/ barát/ ismerős öngyilkosságáért?
Figyelt kérdés
Tudtad a gondjait, megbeszéltétek tanácsot kapott. De ő inkább ezt az utat választotta2021. ápr. 20. 15:14
1/6 poni55 válasza:
Nem te vagy a hibás alapból, hiszen az ő döntése volt. De ha elmulasztottad a segítségnyújtást bármiféle módon, akkor te is okozhattad, hogy nem választott más utat (véleményem szerint).
2/6 anonim válasza:
Semennyire.
Csak akkor lenne lelkiismeret-furdalásom, ha kérte volna, hogy beszélgessünk, én meg leráztam volna.
3/6 anonim válasza:
Ne érezd magad felelősnek mindenki a saját életével játszik.
Tudom szemét vagyok de aki hülye haljon meg.
4/6 anonim válasza:
Ha miattad öli meg magát, azért te is hibás vagy.
5/6 anonim válasza:
Tudtam a gondjait, megbeszéltem vele, tanácsot adtam neki. Ebben az esetben nem érezném magam annak. Persze ettől függetlenül rossz lenne, de nem ezért.
6/6 anonim válasza:
Csak akkor lenne lelkiismeret furdalásom a segítséget kért volna töllem vagy beszélgetni szeretne és én elhajtom azok ellenére ha tudnám hogy az öngyilkosságon gondolkozik. Sokszor esetben ez a baj hogy hiába kérnék segítséget és mondogatták hogy öngyilkosok lesznek, nem veszik őket komolyan hanem annyival le rendezik őket "ha ennyire hülye vagy akkor halj meg" sajnos az én környezetemben is volt ilyenre példa.. A társadalom is hibás ilyen esetben. Nem segítenek egymásnak, inkább nem vesznek róla tudomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!