Mi a legérettebb mondat/ kijelentés /gondolkodásmód /idézet?
Gondolkodásmódnak mindenképp a realista ha erre gondolsz. Idézetnek: "a kifogások gerendák, mellyel a kudarc házát építed"
Donaldd Wilder
1. Realista lehet gyerek, felnőtt egyaránt.
Kifogásokkal gyerekek, felnőttek és idősek mind előállnak.
2. "Figyeld, hallgasd, gondolkodj, kérdezz, gondolkodj ismét és válaszolj"
Általános iskolában mind ezt csináltuk jobb esetben, így tanultunk meg írni, 12 évesként még sem voltunk érettek.
Biztos hogy a legérettebbnek pont ezeket lehetne nevezni? (Kérlek ne vegyétek személyes támadásnak hogy megkérdőjeleztem. Ha felülvizsgálattal tovább vinnénk ezeket gondolatokat talán biztosabbak leszünk a válaszban.)
5-ös.
Mi van ha pl. egy 78 éves Milliomos cégvezető,
törekszik arra hogy milliomos helyett milliárdos legyen(I doesn't have enough), javítja hogy a szorosan betáblázott idejét még hatékonyabbá tegye(I doesn't do enough), és közbe nyelvet tanul(I am not enough).
Ő akkor gyerekes?
Vagy esetleg van egy kiterjesztett értelmezése ezeknek a mondatoknak hogy
"You do enough."
"You have enough."
"you are enough."
ami alapján ezek az érett gondolkodás lerövidített alapkövei lesznek?
Nem tudom, értett e, hosszú távon boldoggá tesz-e, de én a vikingek főcímdalát mondanám, az első sort legalábbis.
This will never end, 'cause I want more
És annyiszor hallottam, hogy önkéntelenül is átgondoltam.
Számomra azt jelenti, hogy bármeddig eljuthatok, amíg többre vágyok, és van bennem elég elhivatottság ahhoz, hogy tegyek érte. Másfelől pedig számomra nem lenne értelme az életnek egyre magasabbra tűzött célok nélkül. Lehet, hogy más máshogy látja, bennem ez így csapódott le, és kifejezetten jól motivál 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!