Téged zavar, ha nem megfelelő módon szólítanak meg?
Nálam mindennapos, hogy magázva szólítok meg valakit, ő meg visszategez. Abszolút tahóságnak tartom, de igazából örülök is neki, mert már a köszönésnél le tudom szűrni, hogy az illető bunkó, és nem élek abban a hitben hogy normális. Szóval igyekszem pozitívan felfogni.
A másik, hogy 10-ből úgy 7-szer elrontják a nevem. Olyasmi helyzet, mintha Nikolett lenne a nevem, és Nikolettának hívnának. Állandóan odabiggyesztik kéretlenül az "a"-t a végére. Következetesen. Rendszeresen. Akkor is, ha hivatalos okmányokat adok. (Legutóbb pl. az oltási igazolásra került fel rosszul a nevem, pedig állítólag a személyi igazolványomról másolták... :D )
Ez nem zavar, csak elszomorít hogy még a betűhű másolás is túl bonyolult rengeteg embernek, és nem értem, hogy miért van így...
A tegezés/magázás elmosódását kezdem elfogadni, de azt szeretem, ha valaki a keresztnevemen szólít, hivatalos formában és nem kreál belőle valami idióta becenevet.
37/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!