Akiben van sváb vér az,hogy jön ki az eredeti magyarokkal?
A nyolc dédszülőm között volt két sváb, egy szlovák, egy osztrák és négy magyar. Nem hiszem, hogy a felmenőim nemzeti hovatartozása határozná meg az emberi kapcsolataimat. A feleségem felmenői között három román, egy szerb két magyar egy sváb és egy bosnyák volt. A gyerekeim Budapesten születtek. Érdekes, hogy mindannyian beszélünk valamilyen szinten németül. Inkább érzem magam svábnak, mint magyarnak.
A barátaim között rengeteg magyar van.
"Vannak ilyen sztereotípiáim,hogy kicsit hidegebbek, spórolósabbak, fegyelmezettebbek az átlag magyarnál."
Na ezért veszélyesek a sztereotípiák!
A férjem echte sváb és mindezek ellenkezője igaz rá.
Hidegnek egyáltalán nem hideg, hatalmas szíve van és ha beszélget valakivel aki megosztja vele a gondját, az első gondolata, hogy hogyan lehetne rajta segíteni. Imádja az állatokat, minden kóbor szerencsétlent hazahord, ha kell gyógyíttatja és lelkiismeretes gazdit szerez nekik, bármi áron.
A spórolás végképp nem az erénye, gyakorlatilag a pénz neki csak egy papírfecni, amit beválthat neki tetsző dolgokra.
Fegyelmezett e?
Igen is meg nem is.
A munkahelyét, munkáját nagyon komolyan veszi, lelkiismeretesen végzi, sokszor a hülyeségig kihasználtatva magát.
Ellenben a magánéletben már nem ilyen "feszes", simán lerázza magáról, amihez nincs kedve.
Ő egy ilyen sváb és biztos van még ezerféle másmilyen sváb is, ezért hiba az általánosítás.
Valóban nincs ma már valódi magyar, a mai magyaroknál csoda ha valaki 15%-ban magyar...
Sváboknál előfordul a nagyon magas százalék germán dns mivel nem nagyon keveredtek főleg a full sváb falvakban de valóban ritka a színtiszta német de akad olyan😄
Visszatérve a kérdésre:
Én félig sváb vagyok, nem igazán vagyok spórolós(sőt😂),hidegnek eléggé az vagyok illetve viszonylag fegyelmezett is vagyok... De ne általánosíts mert nem mind ilyen ismerek párat aki nem ilyen hanem elég harsány stb nem az a tipikus német belsőleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!