Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A maszkhordási szabályok...

A maszkhordási szabályok betartása tényleg csak iskolázottság és neveltetés kérdése?

Figyelt kérdés
Tévékészülékben mondta ezt az előbb dr. Mihályi Péter közgazdász, az MTA doktora. Láthatóan nem egy hülye ember, igaza lenne?
2021. ápr. 3. 19:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%
Itt Bp-en a cigók nem nagyon hordják, tehát izé...
2021. ápr. 3. 20:16
 12/22 anonim ***** válasza:
70%
11-s megszámoltad őket, vagy csak általánosítasz?
2021. ápr. 3. 20:19
 13/22 anonim ***** válasza:
51%
Ők itt vidéken sem. A velükszületett intelligencia lehet az oka, meg mert így evolúciósan ellenállóbbak lesznek, ha pár gyalogot beáldoznak a közösség érdekében. Én erre a stratégiára tippelek.
2021. ápr. 3. 20:19
 14/22 anonim ***** válasza:
42%
Igaz! Mert minél iskolázottabb valaki központilag, annál jobban be van idomítva arra, hogy azt tegye, amit a rendszer diktál neki... - önálló gondolkodás nélkül !
2021. ápr. 3. 20:20
 15/22 anonim ***** válasza:
80%

:)))))

Micsoda elméletek:)))

Imádok itt olvasgatni 🤩

2021. ápr. 3. 20:22
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

#10:

Több helyen is átírta a telefon, tessék mind megkeresni!

Amúgy az a gond, hogy sok ember vagy ezt hiszi el, vagy azt, olvas innen, onnan. De önállóan nem gondolkodik! Ők nagyon össze tudnak zavarodni, mikor a kormány is egymásnak ellentmondó okosságokat ad a szájukba.

Sok esetben a tények sem zavarják őket!

A lényeg, hogy okosan tudják ismételgetni azokat az új szavakat, amiket tanultak. Mortalitás, nyájimmunitás, átoltottság, járványgörbe... mindegy, hogy mit jelent, jól hangzik.

Téged kérdezlek: a saját szavaiddal el tudod magyarázni, hogy miért hordasz maszkot? Mi a célod vele?

Ha az, hogy minél előbb vége legyen ennek a cirkusznak, akkor bele se kezdj!

2021. ápr. 3. 20:31
 17/22 anonim ***** válasza:
63%
Aki még az autocorrectet is képtelen kikapcsolni, az inkább ne lobogtassa itt a gógyiját. 😏
2021. ápr. 3. 20:48
 18/22 anonim ***** válasza:
46%

Kedves #16!

Nézd, sajnálom, ha nem szerepel az aktív szókincsedben a mortalitás: az enyémben benne van jó 20 éve már. Eü. határterületen dolgozom, ismerem ezeket a fogalmakat (még ilyenebbeket is, de kit érdekel, most nem ez a lényeg, csak zavar, hogy úgy teszel, mintha valami tankönyvízű maszlagot brekegtem vna ide, pedig ezek a saját szavaim). Elnézést kérek az akadémikus stílusom miatt, sajnos élőben is ilyen vagyok, némi szlenggel felütve.

Ezzel együtt nem vagyok virológus meg biológus sem, ennél fogva nem érzem magam elég kompetensnek (ez is külföldiül van, igen, leesett, bocs) ahhoz, hogy felülbíráljam azt az állítást, amely azt mondja ki, hogy a maszkhordás _csökkenti_ a vírus szabadba áramlását. Vagyis: kevesebb gonosz izé fog szálldosni, ha rajtam van, és kevesebbet lélegeznek be mások (én meg max ugyanannyit vissza, na bumm).

A sebész sem dísznek hordja a papír vackot, mikor műt: a beteget védi, nem magát.

Tudtommal egyetlen forrás sem állított olyat, hogy ha van rajtad maszk, nem kapod el. De olyat igen, hogy kisebb eséllyel adod át. Nekem ez is érv. Nem csak _én_ létezem, nem csak az én komfortérzetem (igen, így mondom) számít. Ha szeretnéd, megnézheted te magad is, hogy van olyan ország, ahol tavaly március (!!) óta jutottak el 600 halálesetig. Mi jobban teljesítünk: nálunk ez egy laza 3 napos termés. Nem miniállam, Európában van de nem EU tag. Viszonylag transzparens az adatkezelésük: pl. az adóbevallásaik is, tehát nem jellemző a színezés, satírozás, közérdekű adatok itkosítása, egyéb ner-fétisek. Hordanak maszkot, nem úgy zárnak, hogy minden tárva - nyitva, igaz, nincs is szétlopva meg szétverve az eü-jük, ezt fontos hangsúlyozni. A jelek szerint működik - hogy egyetlen példát mondjak.

Nem az én dolgom, hogy összefoglaljam neked, hol mi történt 2020 februárja óta (normális helyeken már akkor zártak), bárki tájékozódhat (nem magyarul, ez igaz) naponta arról, hogy mi hol hogyan áll, és hol milyen szabalyok mentén működnek, és annak mi az eredménye. Ezután lehet gondolkodni, dönteni, és felelősséget vállalni a döntésünkért. Benne van a pakliban, hogy semmit nem ér a bármilyen maszkom sem, kijöhet ez a végén.

Lehet, hogy holnap én dobom fel a talpam emiatt (asztma+autoimmun móka már van a koktélhoz) , lehet, hogy egy hozzátartozóm: ki tudjhatja biztosan? Az azonban talán kijelenthető, hogy mi legalább nem ártunk azzal senkinek, ha viseljük, ez a KRESZ-ben a 'kisebbik rossz választásának' elve.

A legjobbakat. (#10 .... )

2021. ápr. 3. 21:06
 19/22 anonim ***** válasza:
23%

#18:

Tehát te azt állítod, hogy MINDENKINEK az az érdeke, hogy minél lassabban vonuljon le a színről a koronavírus, és minél később kapod el, annál kevésbé súlyos?

Akkor miért hisztizik az egész világ a brit vagy épp a brazil mutáns miatt? Hisz nem az lenne a lényeg, hogy ha tavaly nem kaptad el az "eredeti kínait", akkor most jobb lesz neked a mutálódott?

Véletlenül sem az a gond, hogy a vírus egyre erősebb lesz, hisz az evolúció erről szól...

Mivel jobb akkor most elkapni egy brit mutációt, mint tavaly átesni egy enyhébben, ami után a szervezeted jobban reagál az új vírusa?

Amúgy jövőre még tovább mutálódik. Valószínűleg erősebb is lesz, komolyabb tünetekkel, gyorsabban terjed, stb. Aki eddig megúszta, és jövőre kapja el, majd küzdhet ellene. Aki átesett már rajta, annak a szervezete jobban védekezik.

Erről szól ugye az oltás is...

Csak elkapni ingyen van.

2021. ápr. 3. 22:13
 20/22 anonim ***** válasza:
48%
Nos.. a hozzászólásokat olvasgatva még sokáig nem szabadulunk meg a koronavírustól. Amíg az emberek hisztiznek azon, hogy egy darab textilt tegyenek a szájuk elé, és nem tudják felfogni, hogy nem csak egyedül élnek ezen a világon, hanem a maszk a környezetüket is védi, addig nem fog javulni a helyzet. Amíg vannak csoportok, amik azt hirdetik, hogy a védőoltástól meghalunk, addig maradni is fog a járvány. Az emberi butaság határtalan, és sajnos most emberi életekbe is kerül.
2021. ápr. 3. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!