Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lesz valaki MGTOW?

Miért lesz valaki MGTOW?

Figyelt kérdés

Elutasítják a nőkkel való rövid, illetve a hosszútávú kapcsolat minden formáját, beleértve ebbe a házasságot és mindennemű együttélést. Olyan rövidtávú kapcsolatot sem hajlandóak bevállalni, mint a randizás, az egy éjszakás kaland, vagy az egyszerű barátság.

Az ilyen férfiak valóban boldogok? Mert én kicsit nehezen tudom ezt elképzelni...

2021. ápr. 2. 08:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Savanyú a szőlő.
2021. ápr. 2. 08:25
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Vagy melegek vagy aszexualisok akik nem érzik magányosnak maguk. (Semelyikkel sincs baj)
2021. ápr. 2. 08:32
 3/15 anonim ***** válasza:
64%

@08:32

Szerintem ez pont hülyeség.

Egy meleg vagy asszexuális azért nem fog foglalkozni a nőkkel, mert nem érdeklik a nőt, de pont nem fog ebből ilyen "mozgalmat" gyártani, mert rohadtul nem érdekli ennyire az egész. Sokkal inkább kinézem ezt a heterószexuális nőgyűlölő incelekből.

2021. ápr. 2. 08:35
 4/15 anonim ***** válasza:
56%

Láthatóan gőzöd sincs az MGTOW-ról!

Sehol nincs benne szó, hogy nincs randi, vagy szex.

Az a férfi, aki ezt az utat választja kijelenti, hogy saját élete felett ő és csakis ő rendelkezik. Kizárólag az ő joga eldönteni, milyen célokat állít maga elé az életben. Ez azt jelenti, hogy férfiként nem rendeli alá magát a társadalom, a nők és a politika elvárásainak.

Az MGTOW nem egy filozófia, nem egy újabb -izmus, és nem is politikai lobbicsoport. Sokkal inkább egy olyan életstílus, melyet bármelyik férfi a világon önkéntesen magáévá tehet, és mivel néhány apróbb irányelvtől eltekintve teljes szabadságot ad, tulajdonképpen saját természetéből adódóan felszabadítja a férfiakat az elfogadhatatlanná és hálát nem ismerővé vált társadalmi elvárásoktól, hogy olyan tevékenységeket végezzenek, melyben ténylegesen örömüket lelik.

Amerikai, férfijogi fórumokról indult, ahová kezdetben kizárólag szűk baráti kör írhatott. Azon borult ki náluk a bili, hogy férfiak tízezrei kerültek börtönbe, mert nem bírták fizetni a hatalmas (gyakran a fizetésük 70%-ra rúgó) tartásdíjakat az ex-feleségeiknek. Nálunk szerencsére ennyire nem extrém a helyzet, de gazdasági okokból az elvek itthon is terjednek.

A társadalmi probléma két fontos ténynek köszönhető:

1.

A férfiakból nem lehet olyan sajnálni való, cuki kis lényeket faragni, mint amiket a nőelnyomás mantrájával háborúzó feministák csináltak bizonyos nőkből.

2.

A férfiak képtelenek egységes csoportként, teljes egyetértésben fellépni egy cél érdekében, mivel individualistább teremtmények, mint a nők. Ezért nem tömörülnek egységes szervezetbe, nincs egy hivatalos vezetőjük, központjuk, vagy weboldaluk. Helyette underground módon terjedt az info és jelenleg már több millióan foglalkoznak vele.

2021. ápr. 2. 08:36
 5/15 anonim ***** válasza:
64%

Mert ez a maximum, amire képesek.

Kora gyerekkori traumáikból és/vagy elköteleződésre való képtelenségükből és/vagy a másik nemmel való kommunikáció helyett farigcsáltak maguknak egy látens homoszexuális ideológiát, "életstílust", ahogy 08:36-os eufemisztikusan nevezi.

2021. ápr. 2. 08:54
 6/15 anonim ***** válasza:
37%

4-es vagyok

Mi nem tetszett 56%-oskám?

Valami lepukkant femináci vagy, akit lepattintott egy MGTOW férfi?

Én NŐKÉNT 100%-osan egyetértek és felismerem a kezdeményezésük szükségességét.

2021. ápr. 2. 08:55
 7/15 anonim ***** válasza:
74%

Ez valami újabb lúzer incel mozgalom, aki a töketlenségéből erényt akar gyártani.

Férfi vagyok amúgy. :D

2021. ápr. 2. 08:59
 8/15 anonim ***** válasza:
76%

Ez miért hangzik úgy nekem kicsit, mint egy "férfifeminizmus"? Jóég már mindenki kezdi ezt az induviduál dolgot? Komolyan mondom manapság az a divat minél önzőbb valaki.. Nem mondom, hogy nem fontos az, hogy foglalkozzon magával az ember és azt tegye, amit ő szeretne. Azt is megértem, hogy a férfiak felé is vannak társadalmi elvásárások - mindig is voltak - de.. Valóban az lenne a megoldás, hogy elszigetelem magam egy párkapcsolattól, vagy akár attól, hogy családom legyen?

Mindig is lesznek aljas nők és férfiak, akik a másik nem életét megtudják keseríteni.

#4 jól leírtad, értem miről van szó, de azért azt nem mondanám, hogy a nőkből sajnálni való cukiságokat faragott a feminizmus.. Ez a mozgalom az összes olyan nőt megbélyegezte, aki CSAK egyenjogú szeretne lenni, nem felsőbbrendű, de megkapod hogy egy buta femináci pcsa vagy.. Ezt érte el. Ha valaki erőszak miatt perel, már gyakran ő lesz elővéve, hogy csak pénzt akar kicsalni - biztos volt ilyen eset, de ezt vonta magával ez a sok eltúlzott(!) mozgalom.

Egyébként az is érdekes, hogy véleményem szerint a nők csak ilyesmiben tudnak "összefogni", szerintem ti férfiak sokkal lojálisabbak, tisztességesebbek vagytok egymással szemben. Hidd el (:

2021. ápr. 2. 09:01
 9/15 anonim ***** válasza:
31%
Ui.: utólag láttam, hogy nő vagy, arra bocsi. Plusz elírtam az individuált :D
2021. ápr. 2. 09:04
 10/15 anonim ***** válasza:
68%

Kedves 8-as, nő vagyok.:)

(4-es)

És nőként agyamra megy a nők viselkedése, sokszor én szégyenlem magam egyesek helyett.

Azt szerettem volna leírni a teljesen tudatlan Kérdező és néhány totálisan sötét, de hozzászólási kényszerrel rendelkező válaszadónak, hogy az MGTOW-nak SEMMI KÖZE A NŐGYŰLÖLETHEZ, kizárólag a férfiak egyéni szabadságáról és az egyenlő bánásmód elvéről szól. És ha ezt párkapcsolaton kívül tudják csak megvalósítani, akkor ez kinek és miért fáj?

De leírtam, hogy ez honnan ered (Amerikából) ahol a férfiak a mai napig keményen tejelnek, mert voltak olyan marhák, hogy megnősültek.

2021. ápr. 2. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!