Miért van az hogy amikor jóval enyhébb volt a vírus és nem fiatalokra volt veszélyes akkor sokkal jobban féltek az emberek és most a britt mutáns esetében amikor fiatalokat támad súlyosan akkor nem félünk úgy?
Talán, de nem biztos:
Az első időszakban ez egy ismeretlen dolog volt számunkra. Azóta ki-ki megtapasztalt ezt-azt belőle, és mivel van, aki semmit sem tapasztalt meg belőle, vagy csak keveset, na azok lazulnak 1000-e.
Eleinte azért tarthatta be mindenki jobban, mert hirtelen történt, szinte semmit sem tudtunk a vírusról. Mindenki félt, nagy volt a bizonytalanság, a médiából is csak ez szólt és ismeretlen volt. Az emberek ettől pedig igen nagy százalékban tartanak (ebben nincs semmi elítélendő amúgy).
Vidéki vagyok, tehát én is tanúsíthatom, hogy nagyon sokan tojnak a korlátozásokra itt. Az utcán szinte senki sem visel maszkot, de még csak maguknál sem hordják. Éjjelente is zsinórban 4. napja hallok korombeli fiatalokat óbégatni hajnali órákban, erősen ittas állapotban, nagyobb csoportokban. Megértem, hogy elegük van, de ha csak egy kicsit körültekintőbbek lennének, sokkal hamarabb letudnánk végre a szigorúbb korlátozásokat..
Környezetemben is azt vettem észre, hogy akkor vették igazán komolyan a vírust, amikor érintettekké váltak. Vagy ők kapták el tünetekkel, vagy egy hozzátartozójuk. Ekkor tudatosult bennük igazán, mert a saját bőrükön tapasztalták meg. Nem gondolnak bele a dolgokba és a hosszútávú következményekbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!