Az embert minél több trauma/sérelem éri az életben, annál nehezebben tudja feldolgozni azt ? Ha 1-2 ilyen történik, az meg se kottyan, de a harmincadik gyomros után egyszerűen megtörik, összeesik az ember.
Nekem az első 20 évemben kijutott annyi trauma, mint másnak 3 élet alatt. Sok év terápia és önismereti csoport után úgy megerősödtem, hogy azóta már semmi nem tud a palóra küldeni, mindent fel tudok dolgozni és/vagy el tudok engedni, úgy vagyok vele, hogy ha azt túléltem, akkor mindent túlélek.
Ez viszont nem garancia, úgy is elsülhet, ahogy te írod.
Attól függ mennyire súlyos a trauma. Peldául nemi erőszakból elég egy, hogy annyira megviseljen mint mást 30 kisebb trauma. És amúgy mit nevezünk traumának? Mindenkivel történnek kisebb-nagyobb rossz dolgok, mindenkinek vannak konfliktusai, de hol a határ?
Véleményem szerint ott, ahol a "trauma" nem a személyiséged építését szolgálja (mint egy rossz szakítás, amiből sokat tanultál), hanem elvesz belőled. Ezesetben igen, minél több van ilyenből, annál nehezebb feldolgozni.
Sőt, magamon észrevettem, hogy minél több van belőle, annál több jön. (Pl akinek bántalmazó szülei voltak, bántalmazó kapcsolatot választhat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!