Ezek mai szlengek lennének, vagy ez valami divat most?
Haverom sokszor írja nekem chaten, hogy "eh" "meh", és ezt már egyszer más is írta nekem Discordon, egy tini és nem is olyan régen..
Megjegyzem, szerintem elég gáz, nem mellesleg idegesítő is mikor valamit írok és az rá a reakció hogy eh meh ehe és társai..
Mint tini, szerintem ez olyan írásba átültetett élő szöveg. Úgy ír mintha ott állna veled szembe.
Én akkor használom ha nem tudok rá szavakat. Nem sűrűn használom de szerintem a meh olyan mint a duh.
Magában nem is kéne hansználni, elé-mögé valami +.
Ehe, értem :D
Viccelt félretéve, tudtommal a "meh" az alapból elterjedt, főként akkor használom én például (chaten sosem), ha valami olyan jó elmegy okés kategória, de nem tudom jól körülírni.. Akkor mondom hogy ja jó de olyan "meh".. Szóval van ott valami kis tüske nekem amiért annyira azért mégsem.. De ez az "eh" "ehe" ezektől falra mászok mikor így valaki beírja nekem, az jut eszembe az ehe szóról mint mikor liheg egy kutya például és elkap a röhögés..
Mi az "eh.." szót úgy használjuk a barátainkkal mint egy szemforgatást, hogy "hogy lehet valaki már megint ekkora hülye".
De lehet, hogy rosszul, mert nem vagyunk már tinik :D
Én már olyannal is találkoztam, akinek majdnem mindig ezek voltak a mondatai végén:
Ptah...Pah...Blah...
Ptah mellesleg egy ókori Egyiptomi isten. 😁
Én azt látom hogy az a "menő" hogy becsempésznek a mondatba 1-2 angol szót.. Vagy úgy kezdik hogy I mean....
Nagyon nagy nyelvészek :)
Mai divat? :D
10 éve voltam középsulis, akkor is használtuk ezeket. (Én szóban is használom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!