Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » T.i sem tudtok jol aludni ha...

T.i sem tudtok jol aludni ha telihold van?

Figyelt kérdés
En utalom a teliholdat, mert olyankor sosem tudok rendesen aludni, talan egy kicsit a kedvemet is elcseszi (nem tudom miert) olyan furcsa, rossz erzesem van tole es ugy alapjan veve nem hat ram jol.🤔😕 Ti hogy vagytok vele? Szeretitek? Vagy nem izgat titeket, nincs ratok semmilyen hatassal? Remelem nem csak en vagyok ezzel igy. Ja meg ha kicsit beszurodik a fenye az ablakon akkor az meg kifejezetten idegesit...

2021. márc. 28. 22:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#20: Akkor szerintem csak bebeszéled magadnak ezt. Az öcsémnél is ez volt/van. Ő nem látott éjjel (nem csak szürkületben), de annyira hogy még a járdából kiálló közlekedési tábla oszlopának is nekiment. Pedig voltak utcai fények, simán lehetett látni. Mondtam neki, hogy az egyik ismerősöm optikus, megkérdezem hogy erre tud-e valamit mondani. Láttam rajta hogy örült neki. Meg is kérdeztem, ő azt mondta hogy ilyen nincs, legfeljebb ha valamilyen hályogos a szeme. Kértem tőle kölcsönbe egy olyan szemüveget, amiben nem dioptriás lencse van (ilyenek vannak kiállítva az üzletekbe mintának), hanem csak egy sima műanyag átlátszó lap, és odaadtam öcsémnek azzal a címszóval, hogy "hoztam neked egy szemüveget, az optikus haverom csinálta neked, kimondottan éjjeli rosszul látásra van". Felvette nappal, akkor ugye nem érzett semmi. Majd felvette este is, és másnap reggel újságolta, hogy tökéletes a szemüveg, végre tud éjjel is közlekedni. Nyilván nem mondtam meg neki, hogy ez nem szemüveg, hanem csak egy sima műanyag lap egy keretben, mert akkor elveszíteni a hatását. Szóval nála ez egy mentális nyavalya, nem valódi probléma, csak beképzeli. Nem gondoltál arra, hogy a te esetedben is ez áll fent? Ne tudd meg, hogy hányan "szenvednek" ebbe. Szinte minden embernek van valami ilyen az életében, pl. nem vesz meg egy cipőt mert 2 számmal nagyobb mint az addigiak (és ezt nem tudja mentálisan elfogadni - nőknél ez egy időben nagyon gyakori jelenség volt), vagy ha nem lehet egy adott ételt villával enni mert nincsen, akkor kanállal nem is tudja megenni mert elmegy tőle az étvágya, stb..
2021. márc. 29. 13:36
 22/25 anonim ***** válasza:
57%
18! Azért a telihold az nem "beszűrődő", több annál.
2021. márc. 29. 14:47
 23/25 anonim ***** válasza:
Amúgy aki lepontozta a válaszokat, az milyen mentális zavarban szenved?
2021. márc. 29. 15:44
 24/25 anonim ***** válasza:

Engem is zavar. Egyébként fizikailag is hat az emberre, ahogy az ár-apály változásra is hatással van, hiszen az ember testének nagy százaléka víz.

Ezt egyszer egy mentős magyarázta el nekem, amikor nagypapámat kísértem éjszaka kórházba, mert a szíve vacakolt. Mondta a mentős, hogy sokkal több esetük van teliholdkor szívproblémák miatt. Nyilván elmeszesedett, beszűkült erekkel jobban megérzi az ember, mint fiatalon, de attól még mindenkire hat és egészségi állapottól függ, mennyire érzékeli.

2021. ápr. 16. 15:22
 25/25 anonim ***** válasza:

#24: simán lehet. Én sem értettem ezt a fronterzékenység dolgot, amíg 30 felett el nem kezdődött nálam is :)

Pedig az csak +/-2% nyomásváltozás, felszállsz repülőre, fent 30% al alacsonyabb a kabinnyomás. Vagy lejövök egy hegyről akkor is van ekkora változás, attól megsem fáj a fejem, szóval fura dolgok ezek.

2021. ápr. 16. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!