A nagyon magas összegű lottónyeremény tényleg megbolondítja az embert?
Szerintem nincs az az ember, aki ugyanúgy éli az életét, mint előtte élte.
Ez nem azt jelenti, hogy mindenki két kézzel kezdi szórni a pénzt - de a milliárdok óriási lehetőséget jelentenek arra, hogy más életet éljen, mint addig, is nagyon kevés ember annyira elégedett a jelenlegivel, hogy csak minimálisan változtatna rajta.
Én egyszer elgondolkodtam ezen, mit tennék, ha nyernék.
Először is, senkinek nem mondanám el. Nem kellenek a hirtelen jelentkező rokonok és új barátok. Mivel nagy hír van belőle, ha valaki nyer, egy évig semmit nem csinálnék a pénzzel, azonnal feltűnne valakinek a változás. Majd ha már lecsengett a sztori, akkor vágnék bele a befektetésnek.
A végső cél az lenne, hogy vennék pár ingatlant és kiadnám, abból élnék. Akkor gyakorlatilag dolgozni se kellene és pénz is jönne folyamatosan.
Ami nehéz, hogy mit találnék ki a rokonságnak, vagy bárkinek, aki kérdezi, hogy mivel foglalkozom, hogy ne áruljam el, hogy amúgy kőgazdag vagyok/lettem.
Vennék egy jó családi házat magamnak, meg egy megbízható autót. De egyik se lenne luxus. Pontosan tudom, hogy egy luxusautó is olyan, hogy egy-két körre elvinném, de a mindennapokra mégis egy VW Passatot vagy Škoda Octaviát vennék.
A legnehezebb az lenne, hogy egy olyan sztorit kreálni az egész köré, hogy ne sejtsék meg a nyereményt, hogy gazdag vagyok. Hogy valamilyen módon maradjon ez titokban, legyen egy sztori, hogy van egy villanyszerelő vállalkozásom vagy valami ilyesmi.
Nagyon tartanék az aranyásó nőktől és tudom, hogy sokat agyalnék ezen, hogy miután egy nő, ha megtudná az igazat, vajon értem vagy a pénzemért lenne velem.
Tudom, hogy furán hangzik, de a jólétnek, bőségnek is megvannak a problémái. Voltam már olyan helyzetben, amikor a bőség volt a probléma és az sem volt könnyebb, mint amikor valaminek a hiánya a probléma. Csak ezt senki nem hiszi el, mert nem sok ember éli ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!