Hogyan gondolkodnak azok az emberek, akik egy 4-5 milliárdos lottónyereményre is úgy reagálnak, hogy ők maradnának továbbra is a munkahelyükön és húznák az igát?
Azt mondják, hogy nem tudnának mit kezdeni az életben munka nélkül.
Na de 4-5 milliárd forinttal a bankszámlájukon nem tudnak magukkal mit kezdeni 2018-ban, Európa közepén?
Téged miért zavar, vagy miben érint a dolog?
Szerintem jó dolog, az legyen a legnagyobb gond, hogy valaki dolgozik. A milliárdosok is dolgoznak, van egy vállalatuk, nem fogják bezárni azt csak azért, mert “túl sok” pénz gyűlt össze:D Szerintem azt kezdenek az életükkel és pénzükkel, amit akarnak, ők tudják, hogy mi a jó nekik.
Valószínünek tartom, hogy szeretik a munkájukat és nem tudják úgy elképzelni az életüket, hogy tengetik a napjaikat munka nélkül.
Bár én minimum munkát váltanék, ha addig rossz munkahelyen dolgoztam, akkor otthagynám, de jobbat keresnék, vagy vállalatba fektetnék a pénz részéből.
Meg is érdemlik.
Nem csak a gyári melós proli réteg dolgozik. Egy csomó ember szereti és hivatásból csinálja a munkáját.
Mondjuk nekem az egészből az jön le, hogy a kérdező már azokra is irigy, akik egyáltalán a rá mernek gondolni a nagy nyereményre :D
Én imádom, amit csinálok, gyakran otthon, a szabadidőmben is dolgozom, ingyen és bérmentve, most meg már tűkön ülök, és alig várom, hogy hétfő legyen.
Voltak nekem is szar munkáim, szóval megértem az értetlenséged, de aztán megtaláltam a nekem való szakmát.
Tudod, aki hirtelen nagy összeget nyer, 90%-uk elkezdi szórni és pár éven belül SEMMIJE nem marad.
Én bizony dolgoznék jó, yilván 30-40%-ban, meg befektetném a pénzt, hogy forogjon, de nem cs.szném el hülyeségekre.
Ismerősék jópár éve nyertek a lottón, utazgatás, ez-az, kutyafüle, és most hat év múlva gyakorlatilag semmilyük nincs, ugyanott állnak, mint előtte, sőt...
Megérte? Nem.
"Mondjuk nekem az egészből az jön le, hogy a kérdező már azokra is irigy, akik egyáltalán a rá mernek gondolni a nagy nyereményre :D"
2-3-as vagyok, nekem is ez a benyomásom.
Kérdező: miért is érdemlik meg? Most amellett érvelsz, hogy minek dolgoznak, vagy amellett, hogy miért nem? El kéne dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!