Nők, ti mennyire tapasztaljátok ezt a hozzáállást női kollégáktól? Hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
Én bár férfi vagyok, többször tapasztaltam már sajnos ezt a hozzáállást női kollégáktól (és nem általánosítani akarok). Van pár normális nő ismerősöm, és ők is mondták, hogy szívesebben dolgoznak együtt férfiakkal, mint nőkkel.
Rövidre fogva:
Áskálódás, kibeszélés, a szemembe jópofizik, a hátam mögött meg kibeszél, nem mondja el az őszinte véleményét inkább azt mondja "rendben oké", 2-3 hét múlva meg rámförmed, hogy mégsem volt rendben az adott dolog.
Én mindig őszinte vagyok mindenkivel, de ezt a hozzáállást eddig csak női kollégáktól, munkatársaktól tapasztaltam.
Anyum egyik ismerőse ápolónő, és ő is mondta, hogy sokkal szivesebben dolgozik a kórházban együtt férfiakkal, mert a nők között folyamatos a rivalizálás, egymás "bombázása" úgymond.
Ti mennyire tapasztaljátok/tapasztaltátok ezt?
Női vagy férfi kollégákkal dolgoztok szívesebben együtt?
Ha ilyen történik veletek, hogyan oldjátok meg a szituációt?
Én ezt férfiaknál is tapasztaltam, nem a nemektől, hanem egyéni jellemtől és konfliktuskezeléstől is függ.
A pandémia az én munkahelyemen jobban előhozta a problémákat, a cég rugalmatlansága is hangsúlyosabbá vált, és több konfliktust eredményezett a stressz.
Bár én még csak egyetemista vagyok. De ha csoportos feladatot kapunk, akkor inkább férfiakkal vagy esetleg olyan nőkkel dolgozok együtt, akik megmondját az őszinte véleményüket.
Középiskolában rengetegszer megjártam a női "barátaimmal", a suli vége felé lelkileg nem bírtam azt a sok kibeszélést, jó pofizást, átnézést a másikon, ráförmedést, amit láttam és kaptam a társaságban.
Amióta, elkezdtem az egyetemet azt vettem észre magamon, hogy szinte na férfiak társaságát keresem, több a fiú barátom, mint a női barátaim. (nem kell olyanra gondolni, hogy egyikünk többet akar a másiknál, 2 éve vagyunk jó barátok nekik is vannak barátnők vagy éppen csajoznak, nekem is van barátom). A női barátaim közül is először jól megnéztem, hogy ki milyen, mert nem akartam azt átélni újra mint a középsuliban.
Nő vagyok és sajnos meg tudlak erősíteni kérdező.
Fú de utálok nőkkel dolgozni, nem tudom elmondani. Aljasak, hazudoznak, rosszindulatúak.
A férfiak között is sok sggfejjel volt dolgom, de ha arányítjuk, akkor nőkkel jobban megjártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!