Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szomorú hír hallatán elmosolyo...

Szomorú hír hallatán elmosolyodni? Jó ég! De ciki!

Figyelt kérdés
Veletek volt már olyan hogy egy szomorú hírt megmosolyogtatok? Pl szomszednak meghal a kutyája. Es ahogy beszél alig birtam ki. Volt már így máskor is. Borzasztóan kellemetlen és fogalmam sincs mi okozza
2021. márc. 26. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon sokszor van ilyen. Nagyon rossz.
2021. márc. 26. 15:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Ennek tudja vki a pszichológiáját?
2021. márc. 26. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel oldod a stresszt. Kérj elnézést, tudod, hogy milyen komoly a helyzet, de te a nehéz helyzeteket így reagálod le.
2021. márc. 26. 15:42
 4/7 A kérdező kommentje:
3. Fassza :D
2021. márc. 26. 15:45
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

#4:

Mondjuk ha még ezen is röhögsz, akkor inkább elmeorvos kéne neked.

2021. márc. 26. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

nem volt soha ilyen.

maximum ha valami egészen képtelen módon történt a szerencsétlenség, ilyenkor a groteszkség vált ki egyfajta fanyar nevetést

2021. márc. 26. 15:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es, amit a kérdező írt, nem azt jelenti, hogy viccesnek, vagy szórakoztatónak találja a szomorú hírt, hanem hogy annak ellenére hogy empatikus, és megpróbál együtt érezni (esetleg ő maga is elszomorid az elpusztult állat miatt, valamiért mégis mosolygásba kezd).

Ha nem tudod a jelenség okát, hogy érdemi választ adni a problémára, akkor ne kommentelj ide feleslegesen, mert csak a saját idődet rabolod ezzel.

Kérdezőnek írom, hogy nagyon jó kérdés.

Elolvasva a kérdésed leírását, rögtön be is villant nekem egy pár évvel korábbi eset, amikor épp előttem, az utcán lett rosszul egy idegen és nagy meglepettségemben csak szélesen vigyorogtam. Rohadt ijesztő és bizarr látvány lehetett (az ájult ember és én is mellette), de nem azért mosolyogtam, mert viccesnek találtam. Fogalmam sincs miért. Stressz? Meglepettség? Persze azonnal odamentem hozzá, tudok szakszerű elsősegélyt is nyújtani és szerencsére nem történt semmi baj, viszonylag egész "jó állapotban" adtam át a mentőknek, csak tényelg olyan fura volt az egész.

Biztos az ember is megnyugodott, hogy "ah, végig mosolyog ez a helyes kislány, hát akkor biztos minden a legnagyobb rendben" :D

Én meg tuti, hogy holt sápadt voltam.

Szóval lehet hogy valami hülye védekezési reakció. Jó ég tudja.

2021. márc. 26. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!