Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogyha valaki...

Miért van az, hogyha valaki halálhírt közöl, sír, vagy én közlök halálhírt, akkor elmosolyodom, pedig eléggé megviselnek ezek?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon hülye tulajdonságom, amit még beidegződésnek sem mondanék, mert nem betanult dolog, hanem totál akaratlan, ösztönös. Amikor valakivel halálhírt kell közölnöm, akkor valamiért mindig elmosolyodom, és nem értem, miért? Már kiskorom óta... Ugyanez van, ha valaki elsírja magát, vagy nekem közölnek halálhírt olyanról, aki közel állt hozzám? Miért van ez, mitől van ez a téves tudattalan cselekvés nálam? Miért mosolygok, amikor szomorú vagyok? Már kiskorom óta foglalkoztat, miért van ez... Hallottam már más olyan emberről, akinek szintén ilyen panaszai vannak, de róluk sem lehet tudni, miért van ez...

2017. jún. 19. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:

A nevetés egy természetes reakció az olyan helyzetekre amit nem tud kezelni az ember. Szóval nem csak az örömöt fejezi ki. Tankönyvi példa, hogy ha valakit épphogy nem üt el az autó, utána elkezd nevetni.

Szóval ez annyit jelent, hogy nem tudod, hogy hogyan kezeld a helyzetet és zavarodban nevetsz/mosolyogsz.

2017. jún. 19. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hívják, hogy skizo-affektív zavar. Nézz utána a neten!
2017. jún. 19. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Alkalmas vagy kamikaze hadműveletre.

Értelmileg is.

2017. jún. 19. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
A nevetés oldja a stresszt, nekem vizsgaidőszakban volt látszólag mindig vidám kedvem, senki nem értette. De azért próbáld meg kontrollálni, mert durvának tűnhetsz.
2017. jún. 20. 04:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utánanéztem a skizoaffektív zavarnak, az biztos nincsen.
2017. jún. 20. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!