Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen ember az, aki egy...

Milyen ember az, aki egy haldoklonak azt mondja, hogy "ha rám hallgattal volna, akkor nem kemozol"?

Figyelt kérdés

+5 évet nyert a kemoterapiaval, akkora volt a daganat. Ebből az 5 évből 4 év teljesen jó életminőségben.

Nagyon dühös vagyok az illetőre, mert egy nagyon közeli hozzatartozomnak mondta.

De különben is, ki mondd ilyet és miért okoskodik? Hogy lehet valaki ilyen szívtelen, hogy semmibe veszi a masik ember küzdelmét?

Elküldjem a bús pics@ba az ilyet?

2021. márc. 25. 09:36
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nem bantanek soha semmit, de leuvoltenem a fejét, hogy valaki az életéért küzd, O meg ilyen szívtelen @#$&@#, hogy ezzel semmibe veszi, azt amit elért...

Sajnos a daganatra már semmelyik kemo sem hat. Már növekszik és ezzel együtt romlik az állapota is, de hullámzó. Van, hogy jól van, hal'istennek a hospice segít, az étvágya viszonylag jónak mondható, fájdalmai már vannak - most épp az ellen küzdünk.

Nagyon rossz így látnom, elképesztő, hogy mennyire agresszív tud lennj egy betegség. :(

Mostanában kicsit soknak éreztem magam, mert idegesítően probaltam segíteni, gondoskodni...

2021. márc. 25. 09:59
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
Én, mint volt kemós válaszom : "ha rám hallgattal volna, akkor nem kemozol"? " Ha rád hallgattam volna lehet belehaltam volna.
2021. márc. 25. 10:00
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

Nekem mamám akarta mindenáron a kemót és sajnos nálunk többet ártott mint használt, fél éven belül romlott le nagyon durván az állapota. Én akkor elmondtam neki a véleményem, de a döntés nyilván az övé. De eszembe nem jutott volna az arcába vágni, hogy még mindig élhetne ha nem kéri a kemót.

Érzéketlen, tapintatlan f@szkalap. Megnézném ő hogy döntene ebben a helyzetben, amikor az orvosok közlik vele, hogy max 2 éve van hátra.

2021. márc. 25. 10:06
 14/25 A kérdező kommentje:
Csak az én környezetemben vannak ilyen emberek, akik ilyeneket mondanak?
2021. márc. 25. 10:09
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem, mert rengeteg bunkó van. Viszont mamámat csak a szűk család látogatta, mi meg nem vagyunk ilyen prosztó parasztok.
2021. márc. 25. 10:11
 16/25 anonim ***** válasza:
91%
11 nagyon jó ezt hallani, biztos nagyon örül a fájdalmai ellenére, hogy ilyen jó emberek veszik körül. Kívánok neki békés, nyugodt átmenetet. Az okoskodókat meg hagyd figyelmen kívül. Te azzal teheted most a legtöbbet érte, hogy megőrzöd a lelki nyugalmad. Ha menni kell, hát menni kell...
2021. márc. 25. 10:12
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a jó kivansagodat. :)

Probalom magam erősnek mutatni, mindig próbáltam magabiztos lenni, hátha kevésbé fél, nem tudom így utólag, hogy jól csinaltam-e.

Igyekszem, bár mostanában nagyon sokat sírtam, ami miatt lelkiismeretfurdalasom van, mert még nem ment el, csak nagyon rossz így látni és nem tudok érte semmit tenni, hogy jobb legyen. Tudom furán hangzik, de olyan furcsa érzéseim vannak. Legszívesebben helyet cserelnek vele, annyira el vagyok keseredve

2021. márc. 25. 10:19
 18/25 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem semmi értelme a hergelésnek, tekintve, hogy nem tudjuk ki, kinek, miért, milyen kontextusban mondta.
2021. márc. 25. 10:21
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
Én ezt a kört (kemó+sugár) 20 évesen jártam végig és tudod nekem mi segített? Az, hogy a barátok/környezet ott voltak és nem úgy kezelték a helyzetet, hogy jajj de rossz éshogy hogy segíthetnének, hanem úgy, mintha "semmi" sem történt volna. Ugyanúgy eljártunk enni, szórakozni, hogyha rosszul voltam, akkor segítettek, de maga a tudat, hogy ott vannak, segítenek az sokat tud segíteni. :)
2021. márc. 25. 10:23
 20/25 A kérdező kommentje:
19, próbáltam így tenni. :) Karácsonyra, szulinapra is inkább élményeket próbáltam adni. Sosem jajgattam mellette, persze egyedül sokat szomorkodtam, de.emiatt mindig bűnösnek érzem magam. Igazából azt nem tudom, hogy sirjak e mellette vagy továbbra is inkább nyugodt legyek? Mi a jó ilyenkor? Nem akarom, hogy azt higgyje, hogy mert nem sírok, akkor nem visel meg, vagyis hogy nem hianyozna stb. Lehet hülyeség, de.olyan jó lenne, ha valaki megmondana, hogy mit csináljak
2021. márc. 25. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!